Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE U ZAGREBU

U nesreći je poginula studentica. Čolak: Taj dan smo vozili i 230km/h

ivana obad
Foto: Mladen Gojun/PIXSELL
1/3
25.09.2013.
u 18:03

I Čolaku i Opačku oduzeta je vozačka dozvola, a hoće li im biti vraćena prije presude odlučit će Županijski sud

Nakon blamaže karlovačkog suda, na kojem godinu i pet mjeseci od zaprimanja optužnice nije bilo pomaka u procesu automobilistima Marinu Čolaku (29) i Daliboru Opačku (36), optuženima za nesreću u kojoj je zbog jurnjave na autocesti kod Bosiljeva poginula Čolakova suvozačica, studentica Ivana Obad, spis je zaprimljen na zagrebački Općinski kazneni sud. Bivšim prijateljima, čije je prijateljstvo puklo nakon nesreće, sudit će sudac Milenko Đaković.

Iako je karlovački sud optužnicu zaprimio lani u travnju, prvo ročište u listopadu odgođeno je jer je Opačak slomio nogu, a onda je sutkinja, koja im je trebala suditi, imenovana na viši sud pa je spis ostao na čekanju...

Oduzeta im vozačka

I Čolaku i Opačku oduzeta je vozačka dozvola, a hoće li im biti vraćena prije presude odlučit će Županijski sud. Uskoro će im se suditi pod optužbom da su 5. studenog 2010. oko podneva, jureći autocestom, kod čvora Bosiljevo skrivili nesreću u kojoj je poginula Ivana Obad. Čolak je, prema optužnici, vozio ferrari preticajnim trakom brzinom od 188 km/sat te je započeo prelaziti iz preticajnog traka u desni zapriječivši prolaz Opačku, koji je nissanom, brzinom od 210 km/na sat, pretjecao Čolaka... Udario je u zadnji bočni dio ferrarija, koji je sletio s ceste i zapalio se.

Nakon nesreće prijateljstvo automobilista je puklo, a prema iskazima iz istrage, krivnju su svaljivali jedan na drugoga. Čolak, koji je i sam bio teško ozlijeđen, branio se da je taj dan s prijateljima htio na Grobniku, na kojem je držao rekord staze, promatrati utrku.

– Ivana me je nazvala i rekla da bi htjela ići sa mnom. Zaustavili smo se na crpki kod Lučkog, a ranije sam se na mobitel čuo s Opačkom, koji me zamolio da mu uzmem kotač jer je taj dan namjeravao srušiti moj rekord – branio se Čolak. Tvrdio je da između njih nije bilo nikakvog dogovora o tome da se utrkuju...

Vozili su se preticajnim trakom na pojedinim dijelovima oko 200 km/sat, a znali su se na nekim dionicama povesti i do 230 km/sat.

Poricao pretjecanje

No, prije nesreće, branio se, vozio je oko 170 km/sat. Kod Bosiljeva je primijetio da mu se Opačak naglo približava... Tvrdi da mu je došao s njegove zadnje desne bočne strane i udario ga u zadnji desni bočni blatobran.

Opačak je poricao da je pretjecao Čolaka tvrdeći da su vozili približno istom brzinom i da je Čolak ferrarijem skrenuo prema njemu i zadnjim blatobranom zahvatio njegov prednji lijevi blatobran. No, tužiteljstvo je zaključilo da zbog same činjenice da je Opačak desnim trakom vozio brže od Čolaka upućuje na zaključak da ga je namjeravao prestići...

>> U frontalnom sudaru kod Dubrovnika poginula žena (41)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije