Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izlila se bednja

U Kapeli Podravskoj ponovno poplavljeni plastenici

plastenici
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/2
14.11.2013.
u 10:12

Mještani Kapele Podravske zato već danima ne spavaju i grade zečje nasipe kako bi obranili svoje kuće i nasade.

U mjestu Kapela Podravska u Varaždinskoj županiji, koje je poznato po uzgoju cvijeća u plastenicima ponovno su poplavljene tisuće kvadrata plastenika. Podsjetimo, ista stvar desila se i samo prije nekoliko mjeseci, odnosno na Uskrs. Mještani Kapele Podravske zato već danima ne spavaju i grade zečje nasipe kako bi obranili svoje kuće i nasade.

Ipak, prema posljednjem izviješću Centra za obranu od poplava Varaždin rijeka Bednja je unatoč gradnji dodatnih zemljanih i zečjih nasipa poplavila plastenike i jedan gospodarski objekt, dok do kuća nije doprla.

Potpuno povlačenje rijeke Bednje u korito, čime bi se ispunili uvjeti da se ukinu mjere izvanrednog stanja i izvanredne obrane od poplava, očekuje se tijekom noći.

Na Plitvici se vodostaj značajno smanjio i više nema prelijevanja van korita. U mjestu Hrastovljan koje je također bilo jedno od najugroženijih, vodostaj i dalje opada, a izgrađene linije zečjih nasipa na svim lokacijama zadržale su poplavnu vodu i usmjeravali otok vode u korita odušnog kanala Plitvice kao i starog toka Plitvice.

- Stanje je pod kontrolom i do kraja dana se ne očekuju problemi ni intervencije. Tijekom noći se očekuje potpuno povlačenje rijeke Plitvice u korito čime bi se ispunili uvjeti da se ukinu mjere izvanrednog stanja i izvanredne obrane od poplava – poručili su iz varaždinskog Područnog centra za zaštitu i spašavanje.

>> Poplava posvađala susjede u Kapeli Podravskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije