Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljedice

Još se saniraju tragovi nevremena - Pomagali 900 puta, najviše vatrogasci

Nevrijeme u Zagrebu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
13.11.2013.
u 13:45

Oštećeni pješaci i vlasnici vozila imaju pravo na naknadu štete

Prava je sreća što u nevremenu koje je u ponedjeljak poharalo grad nije bilo težih ozljeda jer su na sve strane letjele reklame, krovovi, crijep te žbuka s oronulih fasada, a žestoki udari vjetra čupali su i stabla. Hitne i gradske službe imale su oko 900 intervencija, a ni dan poslije nije bio dostatan da se počiste posljedice nevremena.

Podsljemenska zona

Za naknadu štete koju su pretrpjeli građani, većinom vlasnici automobila, moraju se obratiti svojoj osiguravajućoj kući. Iz GSKG-a kazali su da se šteta koju su imali građani ili njihova vozila može naplatiti od svih zgrada kojima oni upravljaju jer su sve zgrade osigurane, no moraju im se javiti na broj 4565-972.

– U slučaju pada žbuke, crijepa, fasade i slično s objekta potrebno je obavijestiti najbližu policijsku postaju ili liječnika zbog dobivanja potvrde o štetnom događaju ili nesreći – kazali su iz GSKG-a. Liječničku pomoć zatražilo je 20-ak osoba, a Hitna pomoć imala je 20-ak posto više posla nego obično. – Građani su se ozlijedili raščišćavajući okoliš – kazala je dr. Ileana Lučić-Renaud. Istaknula je kako su zbog srušenih stabala i vozila Hitne imala probleme u podsljemenskoj zoni jer su zbog gužvi kasnili na intervencije. Srećom, nije bilo većih posljedica. Problema je bilo na svim stranama grada, pa službe svoj posao nisu uspjele završiti ni jučer. Stoga nastavljaju danas. Najviše posla imali su vatrogasci.

– Intervenirali smo 400 puta, a danas još imamo oko 100 poziva. Pretpostavljamo da će se stanje stabilizirati tek u srijedu – kazao je jučer Mladen Malčić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe. Na većini mjesta čekalo ih je uklanjanje stabala, a to su radili i radnici Zrinjevca. Oni su u dva dana imali oko 230 intervencija, a u čišćenje prometnica odmah su krenuli i djelatnici Zagrebačkih cesta koji su imali oko 70 intervencija.

Vodovod odštopavao

Djelatnici Vodovoda morali su odštopati više od 150 začepljenih odvoda. Centar 112 zaprimio je dvije tisuće poziva.

>>Proglašena elementarna nepogoda za područje Jastrebarskog i općine Krašić

>>Urušio se zid Paromlina, izlio se potok!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije