Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Italiji

U Italiji zbog ekonomske krize porastao broj samoubojstva

novčanik, kriza
VL
05.04.2012.
u 12:42

Frasacco je u oproštajnom pismu kazao da ekonomska i radna situacija postaje sve gorom i nezaustavljivom. Morao je dati otkaz radnicima.

Broj samoubojstava zbog ekonomske krize postao je zabrinjavajući i čini 25 posto ukupnih samoubojstava. Rimski poduzetnik Mario Frasacco (59) ubio se jučer pucajući  si iz puške u prsa jer je njegova tvrtka koja je proizvodila aluminijske profile propala.

Dan prije ubio se jedan proizvođač okvira, a prije nekoliko dana i jedna umirovljenica sa Sicilije kojoj je smanjena mirovina. Frasacco je u oproštajnom pismu kazao da ekonomska i radna situacija postaje sve gorom i nezaustavljivom. Morao je dati otkaz radnicima.

Predsjednik udruge rimskih poduzetnika Giuseppe Roscioli izjavio je da se fenomen samoubojstava širi i kako ekonomska kriza ne ubija samo tvrtke nego i njihove vlasnike. Dodao je kako se više ne može biti indiferentno prema tim pojavama. Predstavnik Demokratske stranke Esterino Montino rekao je da svakog dana propada sve veći broj tvrtki, a broj nezaposlenih raste.

Sada u Italiji ima 9,2 posto nezaposlenih, prema podacima talijanskog statističkog zavoda, od kojih je čak 30 posto mladih ljudi. Gradonačelnik Rima Gianni Alemanno kaže da je zapanjen samoubojstvom dvojice rimskih poduzetnika te kako ekonomska kriza dovodi do "pokolja" malih i srednjih talijanskih tvrtki.

U 2010. godini u Italiji je bilo 187 samoubojstava zbog ekonomske situaciji i 245 pokušaja samoubojstva. Broj samoubojstava u 2011. prešao je 200, a posljednji slučajevi najavljuju da će 2012. godina biti pogubna za mnoge poduzetnike i radnike koji više ne mogu izdržati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije