Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskustva čitatelja

'Za 60 kuna dobio sam odmrznuti pomfrit i pola jedne pohane tikvice'

Krumpirići i tikvica za 60 kn
Foto: Čitatelj
1/6
24.06.2015.
u 10:59

Jeste li i vi imali sličnih iskustava s cijenama? Javite nam se s pričom i fotografijom na javi@vecernji.net!

Nakon objave priče o ''plitvičkom hamburgeru'' s dvije kriške kruha za 30 kuna i dalje nam se javljaju čitatelji sa svojim iskustvima s uslugom i cijenom na turističkim odredištima diljem Hrvatske.

Čitatelj nam je poslao fotografiju večere koja mu je servirana prije dva tjedna u Pomeni na otoku Mljetu.

– Kao vegetarijanac, navikao sam u hrvatskim restoranima jesti skupo i loše i to mi doista to ne smeta previše, ali nakon ove večere shvatio sam da se ne radi više o nemaru za prehrambene manjine, nego o čistom‎ bezobrazluku – napisao nam je.

Ispričao je da je, s obzirom na to da je na meniju bilo malo vegetarijanskih jela, odlučio naručiti dva priloga – pomfrit i povrće sa žara. – Za 60 kuna dobio sam svježe odmrznuti pomfrit i pola jedne pohane tikvice. ‎Na sreću, pomfrit je bio toliko mastan da od mučnine nisam bio gladan. U većini drugih restorana u Pomeni nije‎ bilo ništa drukčije, ali ovaj mi je ipak nekako ostao u sjećanju – rekao nam je ovaj čitatelj.

– Volim Dalmaciju i stvarno je prekrasno mjesto, i mislim da bi s više mara naših domaćina to stvarno bio raj na Zemlji – dodao je.

Podsjetimo, jučer je društvene mreže, a potom i medije obišla fotografija hamburgera posluženog na Plitvičkim jezerima. Hamburger, koji je naplaćen 30 kuna, serviran je s dvije kriške kruha, listom salate i malo rajčice. Na sve su reagirali i iz Nacionalnog parka gdje je pokrenuta interna istraga kao bi se utvrdilo u kojem je restoranu pripremljen takav hamburger.

Glasnogovornik Ognjen Borčić rekao je kako se gostu koji je dobio "plitvički hamburger" trebalo objasniti čime raspolaže ako je ponestalo namirnica. Najavio je i da će onaj koji je odgovoran za propust dobiti opomenu i upozorenje.

"Zašto bi stranci pili kavu u Dubrovniku za 8 ili 10 kuna kad je mi vani plaćamo nekoliko eura?"

No, uz ovakve svakako ima i pozitivnih primjera s cijenama hrane, a za jedan takav javila nam je čitateljica s fotografijom iz Gospića (priložena u galeriji). – Restoran u Gospiću, plata za dvije osobe, slobodno se najede šest odraslih za 140 kuna – rekla nam je čitateljica.

Foto: Čitateljica

(Primjeri dobrog ručka u turističkoj ponudi - Plitvička jezera. Foto: Čitateljica)

Druga čitateljica ističe kako bi se kada se kreće na put trebalo odvojiti koju kunu više. – Strašno me smeta kad naši ljudi pišu da je kava skupa u Dubrovniku, pa skupo ovdje ondje, a zašto ne bi bila skupa? Zašto bi stranci pili kavu u Dubrovniku za 8 ili 10 kuna kad je mi vani plaćamo par eura? Odi brate vidi Stradun, a kavu popij ulicu dvije dalje, ima i po pristojnoj cijeni za nas domaće – poručuje čitateljica koja nam je poslala fotografije ručka s Plitvica i s Kninske tvrđave s kojima je cijela obitelj bila zadovoljna.

– Ja i moja obitelj gdje god smo bili i jeli bili smo zadovoljni, rijetko kad bi sve i pojeli jer su porcije bile obilne. Žao mi je jadnika s hamburgerom na Plitvicama, i mi smo tamo jeli, čak je i sin koji je turbo izbirljiv kad je klopa u pitanju bio zadovoljan – napisala nam je čitateljica.

Zagrebačka pizza sa skromnim sastojcima za 55 kuna

Javila nam se i čitateljica koja je razočarana pizzom iz jedne zagrebačke pizzerije. Naručila je pizzu fumatu na kojoj je očekivala sastojke poput dimljene šunke, dimljenog sira, umak od rajčice i ostale namirnice koji idu uz ove ''podimljene''.

– Na pizzi su bila dva jedva oku vidljiva, poput čvarka stisnuta, komadića nečega što bi čovjek mogao nazvati šunkicom, dva prstohvata rikule, malo cherry paradajzeka, tri polovice suhe rajčice i na kraju delux parmezan koji je eventualno dva puta ručno potegnut po ribežu – napisala nam je čitateljica i dodala da je takvu pizzu platila 55 kuna.

Foto: Čitateljica

(Pizza sa skromnim sastojcima. Foto: Čitateljica)

Jeste li i vi imali sličnih iskustava? Javite nam se s pričom i fotografijom na javi@vecernji.net!

>> Zbog hamburgera na Plitvicama s dvije kriške kruha pokrenuta interna istraga

>> Turisti iznenađeni: Ležaljke na plaži koštaju koliko i noćenje

>> Noćenje za ljubimca od pet do čak trideset eura

Komentara 173

Avatar bok
bok
09:07 24.06.2015.

kako bi bilo da otvorite rubriku "..gdje sam dobio sjajnu hranu za razumnu cijenu"? Ali vama su samo lose vijesti dobre vijesti? Jos jedan razlog za bojkot medija radi ocuvanja dusevnog zdravlja.

IG
igorl
09:26 24.06.2015.

Ajme, nes ti tragedije. Svatko iole normalan znade da po prcvarama na moru nema Michelinovih zvjezdica izvrsnosti. Nego sjor koji je nakon 10 mjesecnog zimskog sna izvadio fritezu iz masti i otvorio kapiju. Ako zelis dobro jesti - odes u konobu u kojoj je barba od barem 60 godina i jedes plavu ribu sa kruhom, vinom i maslinama. Sve ostalo je preskupa prevara za naivne turiste.

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
09:32 24.06.2015.

Morate znati da će od 11 000 000 turista koji posjete Hrvatsku, statistički biti i ovakvih slučajeva. Jel vi shvaćate broju 11 000 000. Ovo nije problem države, niti Hrvata, ovo je problem tog restorana kao poslovnog subjekta. Što jaa imam s njim, što država može tu napraviti? Nismo više u socijalizmu, pa se prestatnite tako i ponašati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije