Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveti Ilija

Šampanjcem i gangom proslavili ukidanje tunelarine

Zagvozd: Ukinuta naplata tunelarine kroz tunel Sveti Ilija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
01.01.2018.
u 11:29

Nije bilo pošteno da jedino žitelji Imotske krajine i Makarskog primorja plaćaju pristup autocesti - rekao je župan Blaženko Boban

Kroz tunel Sveti Ilija kroz Biokovo više se ne plaća tunelarina. To je bio povod okupljanja župana Blaženka Bobana, gradonačelnika i načelnika devet općina i gradova s obje strane Biokova koji su pred podignutom rampom na ulazu u tunel nazdravili šampanjcem odluci vlade Andreja Plenkovića.

Mještani Zagvozda dobrodošlicu su im poželjeli pjesmom gangom.

- Podizanje rampi točno u ponoć simbolično je označilo početak ravnomjernije i razvoja Hrvatske. Nije bilo pošteno da jedino žitelji Imotske krajine i Makarskog primorja plaćaju pristup autocesti - rekao je župan Blaženko Boban.

Od izgradnje tunela do danas dakle u protekle tri i po godine ukupno je kroz tunel prošlo pet milijuna i 400 tisuća vozila.

Zagvozd: Ukinuta naplata tunelarine kroz tunel Sveti Ilija
1/9

Komentara 24

MA
Marko1337
12:39 01.01.2018.

A tko će plaćati ogromne troškove izgradnje tunela ? Tunelarina je svakao trebal ostati, pa za početak makar upola manja, jer ovo je očito politička a ne ekonomska i pravedna odluka.

AR
aristip
12:57 01.01.2018.

Još jedan dokaz da su osobe iz imotske krajine privilegirane u ovoj državi. Tamo su svi dobili vojnu mirovinu i oni koji su bili u HV-u i oni koji to nisu bili, ona braća iz Skladgradnje su oslobođena za bojanje tunela po cijeni kao da ga pozlaćuju. Mnogi neznaju i da najveći uhljebljivač Ivan Vrdoljak vuče podrijetlo iz Imotske krajine (zaselak Slivno Općina Runovići) kao i majka Andreja Plenkovića (djevojačko prezime Raos).

PR
prarvat
12:26 01.01.2018.

mogli ste od tunelarine napraviti izvrsne ceste prema imotskoj krajini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije