Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrpa nelogičnosti

Trut priznao: Propusnica za put na misu nije opravdan razlog. To je pogreška

Damir Trut
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
24.12.2020.
u 14:06

Također je potvrdio i da stožer Krapinsko-zagorske županije koji je izdao takvu propusnicu uopće ne treba odlučivati o drugim razlozima osim onih propisanim odlukom, pa je tu i druga pogreška

Nakon što je objavljena informacija o tome kako je Viktor Šimunić iz Oroslavja bio frustriran što sin njegove stare susjede ne dobiva propusnicu za dolazak iz Zagreba iako mu je majka nepokretna pa je zatražio i dobio propusnicu u pet minuta za odlazak na misu, oglasio se i pomoćnik ministra Davora Božinovića i ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut. Podsjetimo, Šimunić je želio pokazati nejednake kriterije za dobivanje propusnica, a kao razlog za odlazak u crkvu Sveta Mati Slobode u Zagreb naveo je nazočnost na misi kako bi imao "istinski duhovni i božićni mir"

Nema nikakve pravne osnove za izdavanje propusnice za odlazak na misu. To nije ni u jednoj odluci, uputi ili smjernici koju je Stožer izradio. Radi se o pogrešci. To nije opravdan razlog i neprimjereno je izdati propusnicu u tu svrhu – kazao je Trut za 24sata.

Video: Provjera propusnica diljem Hrvatske

Također je potvrdio i da stožer Krapinsko-zagorske županije koji je izdao takvu propusnicu uopće ne treba odlučivati o drugim razlozima osim onih propisanim odlukom, pa je tu i druga pogreška. Trut kaže da nema informacije je li još netko na razini Hrvatske izdavao propusnice za misu, ali kaže da će sve provjeriti. Pogrešku pripisuje i velikom broju zahtjeva za propusnicima koje obrađuje  500 službenika. Dosad je stiglo gotovo 130.000 zahtjeva kroz sustav eGrađani, a još oko 50.000 e-mailom. Mnogo je raznih pokušaja zlouporabe, tvrdi.

Na upit zašto je Šimuniću poništena propusnica s obrazloženjem da je on zlorabio sustav iako je samo poslao zahtjev, a pogreška je kod onih koji su je izdali. 

– Formalno-pravno to je jedini razlog zbog kojeg se može poništiti propusnica, pa je on kao jedini i iskorišten – objašnjava Trut koji moli i za razumijevanje svih koji čekaju zbog velikog broja zahtjeva. Što se tiče onih koji traže propusnice za skrb, objašnjava i da mišljenje liječnika traže jer postoji pokušaja zloporaba s nalazima. 

Ključne riječi

Komentara 43

GE
geler203
14:24 24.12.2020.

Ja bi ih sada tužio jer su objavili da je zlorabio sustav što je notorna laž. Gospodin je samo iskoristio svoje pravo zatraživanja propusnice i ništa drugo. Sve druge pogreške su na strani stožera.

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
14:35 24.12.2020.

Ovaj Trut je takva komedija da je to prestrašno, pomoćni portir u ministarstvu bi bilo i previše za njega a ne ovo...

ZV
Zvjerko1
14:28 24.12.2020.

Nema tu nikakve greške. Ovaj slučaj samo pokazuje svu jad i bjedu institucija ove države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije