Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRUGUJE SE GRETI

Trumpov potez izazvao val reakcija: 'Podbada nedužnu djevojku, to je odvratno'

Greta Thunberg
Foto: REUTERS
1/12
24.09.2019.
u 11:45

Thunberg je zbog svojeg aktivizma postala globalno lice mladih u borbi protiv klimatskih promjena.

Američki predsjednik Donald Trump ponovno je izazvao zgražanje na društvenim mrežama nakon što je objavio tvit kojim se izruguje strastvenom govoru 16-godišnje klimatske aktivistice Grete Thunberg na UN-ovu summitu o klimatskim promjenama. 

Thunberg je u emotivnom nastupu optužila svjetske čelnike da su izdali njezin naraštaj time što ne poduzimaju dovoljno u borbi protiv klimatskih promjena. Riječi "kako se usuđujete" ponovila je četiri puta. 

"Svojim praznim riječima ukrali ste moje snove i moje djetinjstvo", kazala je. "A ja čak pripadam među one sretnije, drugdje ljudi pate i umiru".

Trump je odlučio odgovoriti "trolanjem".

"Ona se čini kao sretna, mlada djevojka koja se raduje sjajnoj budućnosti. To je tako lijepo vidjeti!" napisao je Trump uz poveznicu na njezin govor. 

U tri sata na to je dobio 16.000 odgovora, velikom većinom negativnih. 

"Donald Trump podbada nedužnu, mladu djevojku, to je apsolutno odvratno", napisao je jedan korisnik. 

Thunberg i Trump zatekli su se nakratko u istom prostoru i kada je on dolazio na summit o klimatskim promjenama. Američki predsjednik prošao je pokraj nje sa svojom pratnjom, a ona ga gledala nemilim pogledom.

Thunberg je zahvaljujući svojem aktivizmu postala globalno lice mladih u borbi protiv klimatskih promjena.

VIDEO Pogledajte govor Grete Thunberg (IZVOR: PBS NewsHour)

Komentara 50

JU
Jure1991
12:24 24.09.2019.

Nedopustiva manipulacija maloljetnom djecom.Kažnjivo.

Avatar Tetec Cinober
Tetec Cinober
12:04 24.09.2019.

Čuj to...nedužnu djevojku 🤣 Kao prvo nije to ni posel ni mjesto za nju. Kao drugo,nedužnu djevojku gura netko u te ralje. Kao treće teška gluma i preseravanje. Mala ko da je iz Egzorcista došla.

KO
Kopreinitz
12:15 24.09.2019.

Apsolutno je nedopustivo da dijete od 16 godina, dakle maloljetno, netko iskoristava za propagandne svrhe, thunderberg bi trebala sjedit u skolskim klupama a ne okolo hodat i propagirat necije ideje, budimo realni, ta mala je pod teskim psihickim pritiskom, mozda i pod drogama. Pogledajte dobro njezin izraz lica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije