Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMMIT U SINGAPURU

Trump potvrdio da bivši šef obavještajne službe Sjeverne Koreje putuje u SAD

Donald Trump
Eric Thayer/REUTERS/PIXSELL
29.05.2018.
u 13:46

Opisujući Kima kao "potpredsjednika Sjeverne Koreje" Trump je na Twitteru potvrdio "da se trenutno odvijaju susreti kojima se priprema summit".

Američki predsjednik Donald Trump potvrdio je u utorak da bivši šef sjevernokorejske obavještajne službe Kim Yong Chol putuje u New York, dok se nastavljaju pripremni razgovori za planirani susret na vrhu američkog predsjednika i sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una.

Opisujući Kima kao "potpredsjednika Sjeverne Koreje" Trump je na Twitteru potvrdio "da se trenutno odvijaju susreti kojima se priprema summit".

Sadašnji potpredsjednik središnjeg odbora vladajuće Radničke stranke, Kim će biti najviši dužnosnik koji za posljednjih 20-tak godina posjećuje SAD.

"Sastavili smo sjajan tim za naše razgovore sa Sjevernom Korejom", pohvalio se na Twitteru američki predsjednik Trump. 

Bijela kuća ranije je javila da pripremni tim na čelu sa zamjenikom predstojnika ureda američkog predsjednika za operacije Joeom Haginom putuje u Singapur na susret sa sjevernokorejskim dužnosnicima. 

Mediji su u utorak izvijestili da Sjeverna Koreja šalje vodeće dužnosnike u SAD i Singapur najavljujući tako da će do summita sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom ipak doći.

Južnokorejska agencija Yonhap javila je da potpredsjednik središnjeg odbora vladajuće sjevernokorejske Radničke stranke Kim Yong Chol putuje u SAD nakon susreta s kineskim dužnosnicima u Pekingu, a japanska televizija NHK izvijestila je da šef kabineta sjevernokorejskog vođe Kim Chang Son putuje Pekinga za Singapur.

Povijesni summit dvojice čelnika trebao bi se održati 12. lipnja u Singapuru.

Donald Trump
1/11

Komentara 2

RO
robertbruckner
18:54 29.05.2018.

Bravo Tramp, kenijanac Husein Obama i Djord Bus posralji se od stroha pred ovom njivom dinastijom komunjara ovim debelim i njegvim japom i japicom.

Avatar Cordoba
Cordoba
15:18 29.05.2018.

Ovo upiranje prstom mora da zna savki predsednik.......to je deo americkog zargona.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije