Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepismeni predsjednik

Nezadovoljna Trumpovom gramatikom poslala ispravljeno pismo nazad u Bijelu kuću

Donald Trump
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
28.05.2018.
u 15:40

Međutim, primila je negativne komentare na Facebooku jer koristi riječi poput  'OMG' i 'Y'all', a neki su primjetili kako su riječi koje je ispravila bile ispravne

Predsjednika SAD-a Donalda Trumpa treba naučiti gramatiku, smatrala je to 61-godišnja umirovljena učiteljica engleskog jezika Yvonne Mason.

Ona je napisala pismo Trumpu, tražeći od njega da posjeti članove obitelji žrtava koji su poginuli tijekom masovne pucnjave u srednjoj školi na Floridi u veljači, piše inditoday.

Nakon što je primila njeno pismo, Bijela kuća odgovorila je umirovljenoj učiteljici s pismom potpisanim od strane Donalda Trumpa. Ipak, Mason je smatrala kako je neprilično da pismo iz Bijele kuće ima gramatičke greške te ih je odlučila ispraviti i vratiti nazad, a prije toga je ispravljeni tekst objavila na svom Facebook profilu.

Na vrh pisma napisala je 'jeste li pokušali provjeriti gramatiku i stil?'. 

- Loša gramatika nije nešto što podržavam. Ako je netko sposoban raditi bolje, onda bi trebao raditi bolje', rekla je za NY Times

Međutim, primila je i negativne komentare na Facebooku jer koristi riječi poput  'OMG' i 'Y'all', a neki su primjetili kako su riječi koje je ispravila već bile ispravne. 

Komentara 11

Avatar whitesox
whitesox
16:04 28.05.2018.

bezposlena umirovljenica koja traži "dlaku u jajetu"leftard

ST
Startrack
18:12 28.05.2018.

E sacemo zbacid predsjenika sto nezna gramaticki pravilno dase izrazava. Neznam nija pasam sto puta vise konkretnih stvari napravio u USA nego umirovljena uciteljica.

NO
nogogaz
17:44 28.05.2018.

Pa ko moze trazit od trumpa da farba periku, vodi državu, glumi u wrestlingu i kapira gramatiku!?! Pa nije on superman...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije