Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi za Krešu Beljaka

Trojica općinskih načelnika napustila HSS, otišao i bivši župan

Krešo Beljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
17.02.2021.
u 08:51

Bivši župan Zvonimir Sabati napustio je HSS i po svemu sudeći kandidirat će se na listi Narodne stranke – Reformista Radimira Čačića

Krešo Beljak obećao je da će se povući ako HSS ne dovede na vlast u 2020. godini. Ne samo da nije ispoštovao to svoje obećanje, nego je sazvao skupštinu kojom je prekršio i zakone i statut HSS-a. Moji članovi i simpatizeri s time se ne mogu pomiriti. To jednostavno nije HSS-ovski. Poznajemo HSS kao stranku poštenih i radišnih ljudi, kaže nam Darko Marković, načelnik općine Mali Bukovec u Varaždinskoj županiji, koji s još dvojicom načelnika napušta HSS.

Bit će, kaže, nezavisni načelnik, no ne isključuje mogućnost povratka u HSS.

– Možda će Krešo sam uvidjeti da će njegova politika uništiti stranku, pa će se maknuti. U tom slučaju možemo se ponovno svi okupiti – napominje Marković. Stranku napuštaju i načelnici Velikog Bukovca te Breznice.

No, to nije kraj previranjima u HSS-u u Varaždinskoj županiji. Bivši župan Zvonimir Sabati napustio je HSS i po svemu sudeći kandidirat će se na listi Narodne stranke – Reformista Radimira Čačića.

– Evidentno je da se u županiji nešto napravilo i da je on svemu tome pripomogao svojim autoritetom. Ipak, važno je naglasiti da ne prelazim u drugu stranku već ostajem nezavisni vijećnik – rekao je Sabati za portal eVaraždin.

U vrhu HSS-a najavljuju da će imati svog kandidata za župana. Tvrde da je Sabatija izbacilo Predsjedništvo HSS-a jer je nanio štetu stranci i radio za osobne interese.

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar southman
southman
09:32 17.02.2021.

HSS već 10 g. ne postoji.

DU
Deleted user
10:10 17.02.2021.

Tko laže, taj i krade, tko krade gradonačelnik je Samobora i predsjednik HSSa, Krešo turpija Beljak. Samoborci piju vino z lonci i lopovske demižonke.

NA
navijeke
11:19 17.02.2021.

Beljak je zlopamtilo. Da sam na mjestu te četvorice povisio bih iznos za policu osiguranja vozila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije