Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIZIČKA DISTANCA

Trebaju li učenici držati razmak od metar ili dva? Ovo su rezultati američkog istraživanja

Pixabay
19.03.2021.
u 18:01

CDC je objavio kako se nove preporuke temelje na podacima iz škola u Utahu, Missouriju i Floridi koji pokazuju da je prijenos koronavirusa relativno nizak kad se poštuju mjere poput nošenja maske, pa i u slučajevima kad učenici ne održavaju udaljenost od dva metra

Američka vlada u petak je izmijenila svoje mjere protiv koronavirusa, smanjivši potrebnu udaljenost između učenika koji nose maske i time potencijalno otvorivši put za lakše otvaranje škola. Američki centar za kontrolu i sprečavanje bolesti (CDC) sada preporučuje udaljenost od jednog metra umjesto dosadašnjih dva, prenosi Reuters. 

Takva odluka vladi američkog predsjednika Joea Bidena olakšava postizanje zacrtanog cilja otvaranja škola za milijune učenika. Godinu dana nakon početka pandemije mnoge obrazovne institucije u Sjedinjenim Državama i dalje drže nastavu putem interneta. 

CDC je objavio kako se nove preporuke temelje na podacima iz škola u Utahu, Missouriju i Floridi koji pokazuju da je prijenos koronavirusa relativno nizak kad se poštuju mjere poput nošenja maske, pa i u slučajevima kad učenici ne održavaju udaljenost od dva metra. 

Nove preporuke odnosit će se na školovanje od vrtića do srednjih škola, u područjima s nižim brojevima zaraženih. Tamo gdje se virus širi brže učenici će i dalje držati razmak od dva metra osim ako se njihovi kontakti u školi mogu ograničiti na manju skupinu učenika i profesora. CDC je bio pod velikim pritiskom da ublaži svoje preporuke kako bi se učenici mogli vratititi u škole koje nemaju dovoljno prostora za održavanje razmaka od dva metra u učionicama.  

Medicinski centar Beth Israel Deaconess na Sveučilištu Harvard nedavno je objavio rezultate istraživanja provedenog u 251 školi u Massachusettsu. U nekima od njih učenici su poštovali minimalnu međusobnu udaljenost od jednog metra, a u drugima je vrijedilo pravilo udaljenosti od dva metra.

Rezultati su pokazali da nema značajnijih razlika u broju novih slučajeva zaraze zabilježenih između dviju vrsta objekata u kojima su se poštovale različite restriktivne mjere, pod uvjetom da svi obvezno nose zaštitne maske.

Bijela kuća je u srijedu pak objavila da će izdvojiti 10 milijardi dolara kako bi savezne države testirale profesore, druge zaposlenike u školama i učenike.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Podgrijavao burek uz pomoć dezinficijensa, pa zaradio ukor!

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
18:24 19.03.2021.

Stiže Uskrs, najveći kršćanski blagdan. Naravno da sve ide prema zatvaranju svega. Nije to ništa čudno.

DU
Deleted user
18:21 19.03.2021.

Šta nas tu sa metrima motaju, a nemamo pojma radi čega, a bez obzira na dob kod nekih SARS-cov-2 i njegovi mutirani sojevi, ljude bacaju na koljena. Godina dana je prošla, a medicina i laboratoriji što se toga tiče, kao da su ukinuti. Pa onda, zašto je Ivermectin u ljekarni, a za njega treba privatni recept? I zašto su ga neke zemlje odobrile?

NE
Neutralac
18:24 19.03.2021.

Biden je duzan sindikatima u Americi koji jednostavno ne zele natrag u skole.... oni su ga podrzali u izborima i slali lovu za kampanju... to je najgora ljevicarska banda.... a sad im je jos dao i lovu u ovom zadnjemu u ovom zadnjem paketu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije