Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
distopijski

Tragedija u Salvadoru: Žena osuđena na 30 godina zbog spontanog pobačaja

11.05.2022.
u 10:25

U posljednja 2 desetljeća u Salvadoru je nakon pretrpljenog pobačaja za ubojstvo osuđeno 180 žena, od čega je 64 oslobođeno.

Sud u Salvadoru osudio je ženu na 30 godina zatvora zbog spontanog pobačaja, kojeg tretiraju kao teško ubojstvo. Žena poznata samo pod pseudonimom "Esme" uhićena je pred 2 godine nakon što je potražila medicinsku pomoć, a od tada u pritvoru čeka suđenje. Iz građanske udruge koja joj je pružala legalnu pomoć izjavili su kako je sudac bio vidno pristran prema državnom odvjetništvu.

Salvador i dalje ima potpunu zabranu izvođenja pobačaja te su česta uhićenja žena čak i kada je očito da su pretrpile spontani pobačaj. Prema podacima s the Guardiana, u posljednja 2 desetljeća u Salvadoru je nakon pretrpljenog pobačaja za ubojstvo osuđeno 180 žena, od čega je samo 64 oslobođeno. Odvjetnica za ljudska prava Paula Avila-Guillen poručila je građanima SAD-a da prate situaciju u Salvadoru, jer je to budućnost koju mogu očekivati ako pobačaj postane ilegalan.

Komentara 1

RE
reborn
13:20 11.05.2022.

Nije osuđena zbog spontanog pobačaja, nego zbog događaja/radnji koje ona naziva "spontani pobačaj" a za koje tužitelj ima dijametralno suprotno viđenje. Molim ne širiti dezinformacije i ne prenositi stavove samo jedne stranke u postupku kao ultimativnu istinu, jer se time ruši kredibilitet vas kao javnog servisa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije