Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bujica ih odnijela niz rijeku

Tragedija u Južnoafričkoj Republici: Devetero ljudi utopilo se na krštenju u rijeci

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
04.12.2022.
u 16:51

U lipnju su se četiri osobe utopile u obredima krštenja u pokrajini Limpopo, a u vrijeme Uskrsa ove godine odjel za vodoopskrbu i odvodnju uputio je posebno upozorenje te pozvao da se obredi krštenja ne održavaju na obalama rijeka

Tijela devetero vjernika izvučena su iz vode nakon što ih je bujica odnijela niz rijeku u Južnoafričkoj Republici za vrijeme obreda krštenja, objavila je u nedjelju hitna služba. "Jučer smo pronašli dva tijela, a danas još sedam", rekao je glasnogovornik hitne službe Robert Mulaudzi za dpa. S obzirom na nastavak operacija potrage i spašavanja očekuje se da će taj broj biti i veći. 

Mulaudzi je novinarima rekao da je u subotu, na obred krštenja na obalu rijeke Jukskei u predgrađu Johannesburga stiglo 33-je vjernika, no iznenadna oluja potaknula je snažne riječne struje i izazvala bujičnu poplavu.

U lipnju su se četiri osobe utopile u obredima krštenja u pokrajini Limpopo, a u vrijeme Uskrsa ove godine odjel za vodoopskrbu i odvodnju uputio je posebno upozorenje te pozvao da se obredi krštenja ne održavaju na obalama rijeka.

Mulaudzi je zamolio crkve koje i dalje provode takve obrede da budu svjesnije oluja i bujičnih poplava koje su uobičajene u ljetnim mjesecima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije