Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobično

Temperaturni šokovi usred srpnja: U susjedstvu izmjerene temperature ispod ništice!

Zagreb se probudio okovan ledom i minusom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
13.07.2022.
u 12:20

Temperatura u Kosanici, selu koje je 20-ak kilometara udaljeno od Pljevlja i nalazi se na visini od 1.200 metara, u pet sati ujutro iznosila minus dva stupnja

Sasvim neobično za sredinu srpnja, u susjednoj Crnoj Gori, u ponedjeljak je izmjerena temperatura u minusu.

Nakon toplog razdoblja, temperatura se u ponedjeljak ujutro na sjeveru zemlje, u pljevaljskoj Kosanici spustila – ispod nule.

Kako piše portal PV, prema podacima meteorološkog portala AccuWeather, temperatura u Kosanici, selu koje je 20-ak kilometara udaljeno od Pljevlja i nalazi se na visini od 1.200 metara, u pet sati ujutro iznosila minus dva stupnja, prenosi Večernji.ba.

Sat vremena kasnije, Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne gore izmjerio je temperaturu od 1,7 stupnjeva.

>> VIDEO Potjera u Zagrebu: Poduzetnik u Mercedesu bježao policiji, nagovarali ga pet sati da izađe iz auta

Komentara 2

HO
Homophob
14:04 13.07.2022.

Najnormalnije da je vrijeme nepredvidivo i pomalo hirovito! Bilo bi dosadno zivjeti bez iznenagenja! Sjecam se srpnja 1968. Kao klinac sam ljetovao s obitelji u Kastelima, na plazama pred radnickim odmaralistima, ljudi su igrali sah, belu i preferans i diskutiralii politicku situaciju u Cehoslovackoj (ne znajuci da ce za mjesec dana Rusi okupirati drzavu jer se narod drznuo pozeljeti malo slobode). Vrijeme je bilo divno suncano i toplo a noci vedre, zvjezdane bez mjeseca (taj tjedan) i onda smo slijedece jutro osjetili svjezjnu na plazi makar je sunce grijalo kako se dolikuje u srpnju mez oblacka i sparine u zraku. Oko podne sam otisao u nasu hotelsku sobu i medu svojim stvarima naso debeli vuneni "pulover" koji me je spasio od drhtanja na plazi pod jarkim suncem krajem srpnja! Neki su pricali nesto o snijegu u planinama oko Sarajeva.

Avatar nekakav
nekakav
12:48 13.07.2022.

bilo bi super kad bi se novinar potrudio saznati kolka je najniža temperatura bila na taj datum, tjedan, mjesec, u povijesti... fascinira da crnogorci temperature mjere na drugu decimalu, zamisli, ujutro bila temperatura u pljevljima bila 4,73 stupnja... ne 5, ne 4,5, nego točni 4,73 stupnja! i onda netko kaže da su lijeni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije