Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALI I DALJE POSTROŽAVAJU MJERE

Guverner Lombardije objavio konačno i neke dobre vijesti: Smanjuje se broj zaraženih!

Koronavirus u Italiji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
11.03.2020.
u 13:49

Attilio Fontana će zajedno s 12 gradonačelnika iz regije predložiti pooštravanje mjera koje uključuju zatvaranje trgovina koje nisu potrebne, osim onih za nabavu osnovnih potrepština, ali i prekid rada javnog prijevoza

Guverner Lombardije Attilio Fontana objavio je danas kako se u toj regiji smanjuje broj zaraženih koronavirusom, no da bi se epidemija zaustavila, od talijanske vlade će zatražiti strože mjere.

On će s 12 gradonačelnika iz regije predložiti pooštravanje mjera koje uključuju zatvaranje trgovina koje nisu potrebne, osim onih za nabavu osnovnih potrepština, ali i prekid rada javnog prijevoza.

– Da se nastavi pad, trebamo drastično ograničiti socijalne kontakte – rekao je Fontana.

– Svi naporno rade, no ako se zaraza nastavi širiti ovom brzinom, sustav neće moći još dugo izdržati. Jedino oružje koje imamo protiv usporavanja epidemije jest smanjenje kontakta među ljudima. Zbog toga smo s gradonačelnicima tražili još strože mjere. Sindikati se slažu s nama – rekao je Fontana.

U Italiji je prema posljednjim informacijama 8514 aktivno zaraženih koronavirusom, a 631 osoba je preminula.

VIDEO Koronavirus u Italiji: Kontrole talijanske policije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije