Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEMPERATURE -12°C

Sve žešći napadi u Ukrajini: U granatiranju Rusa poginulo četvero, ranjeni deseci civila

Aftermath of a Russian missile strike in the village of Rivne near Pokrovsk
Foto: Stringer/REUTERS
1/6
Autori: vecernji.hr, Hina
08.01.2024.
u 12:49

Eksplozije su danas odjeknule i u gradovima Dnjipro, Krivi Rih i Hmjelnitski, gdje su najmanje tri osobe poginule

Napadi ruske vojske nastavljaju se i tijekom ponedjeljka, nakon što su se jutros oglasile sirene diljem Ukrajine. Najmanje četvero civila poginulo je u napadima koje je Rusija izvela, potvrdile su vlasti u Kijevu. U napadima na Harkiv poginula ja 63-godišnja žena, dok je još dvoje poginulo u regiji Hmelnjicki. U Krivnji Rihu poginula je još jedna 62-godišnjakinja. 

Ukrajinska vojska izvijestila je kako su Rusi lansirali najmanje 32 krstareće rakete tijekom noći te još Shahed dronova, no tvrde također kako su svi projektili bili uništeni u zraku.  U gradu Novomoskovsku ranjeno je 24 ljudi, uključujuči petero djece, izvijestio je javni radio Suspilne.

Za sada se zna za četvero ranjenih u južnom gradu Zaporižiji, kako je javio šef regionalne vojne uprave Jurij Malaško. Taj je grad pogođen s krstarećim i balističkim projektilima koji su izazvali pet snažnih eksplozija. Četiri udara izvršena su na Harkiv, na istoku zemlje, a glavne mete su bile industrijske kompanije, rekao je gradonačelnik Ihor Terehov. U tom je napadu ubijena 63-godišnja žena.

U gradiću Smijiv, u području Harkiva, nekoliko je ljudi spašeno iz ruševina kuće. Eksplozije su danas odjeknule i u gradovima Dnjipro, Krivi Rih i Hmjelnitski, gdje su najmanje tri osobe poginule. Prema ukrajinskim oružanim snagama, skoro desetak strateških bombardera je ispaljivalo krstareće projektile na Ukrajinu. Uz dropnove korišteni su i balistički projektili Kinzhal (Bodež).

POVEZANI ČLANCI:

Što se tiče napada sa suprotne strane granice, Rusija je pak izvijestila kako je 300-tinjak građana evakuirano iz Belgoroda.

- Oko 300 stanovnika Belgoroda odlučilo je privremeno evakuirati iz grada i trenutno se nalaze u skloništima u okruzima Stary Oskol, Gubkin i Koročanski koji su malo dalje od granice - objasnio je guverner te regije. Inače, u Ukrajini ovih dana temperature ne prelaze ništicu, a danas je u Kijevu zabilježeno i -12°C.

>> VIDEO Rusija tvrdi da je deset mrtvih nakon ukrajinskog napada na Belgorod

 

Ključne riječi

Komentara 5

PM
Pionir_Mali
13:50 08.01.2024.

Britanci pišu:Rusija je ukrosima uništila sve osim dva NASAMS-a i još dva sustava Patriot u Kijevu .

XA
xaron
22:25 08.01.2024.

…poginule 3 osobe.. U Gazi svaki dan gine do 100 osoba a to se smatra velikim gubitkom ?

SE
Serengeti
16:07 08.01.2024.

Zanimljivo da se ne piše ništa o napadu Ukrajinaca na bolnicu u Donjecku. Snimke napada svi mogu vidjeti na društvenim mrežama. Još nema službenog izvješća o žrtvama. Sa druge strane na ovom članku je izravno uključena vijest sa X kanala "Visegrad 24". Vodeće zapadne medijske kuće se već prozivale taj kanal da objavljuju lažne vijesti npr. onu da je Leonardo DiCaprio donirao 10 milijuna dolara Ukrajini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije