Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fred matić o druženju s klemmom

Sve je to bilo obostrano, i kritiziranje i pohvale. Nazvali su me da dođem na piće i došao sam

Predrag Matić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
03.02.2016.
u 13:50

Podsjeća da je cijelo vrijeme prosvjeda on komunicirao s Klemmom koji je i član Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja, surađivali su i razgovarali čak i o stvarima koje su vezane za prosvjed i za šator. No to vidi kao sastavni dio politike.

Bivši ministar branitelja Predrag Fred Matić osvrnuo se danas novinarima u Saboru na druženje s braniteljima u vikendici Josipa Klemma unatoč teškim riječima koje su u posljednjih godinu i pol dolazile s obje strane.

– Sve je to bilo obostrano, i kritiziranje i pohvale, vi znate povijest toga. Bio sam kod kuće, nazvali su me da dođem na piće, zašto ne bih došao, znate da i u Saboru budu vatrene diskusije, pa svejedno ljudi zajedno odu na ručak i na piće. Ne vidim ništa loše u tome. Morate znati da su branitelji jedna specifična kategorija, oni su vam u stanju u jednom trenutku držati vas na ramenima, a drugi trenutak vas pokopati. I upravo tako, ja mislim da sam doživio to kao njihovo pranje savjesti, sve što su mi učinili za proteklih godinu i pol dana. Bilo je stvarno vrlo ugodno druženje, nisam doživio neugodnu reakciju s bilo koje strane, popio sam piće, pozdravio se s dečkima i otišao doma – prepričava Matić.

Na komentar da čudi to druženje s obzirom na sve uvrede, posebice i one na primopredaji ministarstva, Matić uzvraća:

– Jedino ako očekujete da povadimo pištolje i da se pobijemo. Mislim, nadam se, da to ne očekujete. Ja sam jednu fazu svog života završio, možda je to i točka na "i" cijele te priče. Rekao sam prilikom primopredaje "zbogom branitelji", vidite da nisam ni u Odboru za ratne veterane, prema tome jedan dio moje životne priče je završio, idemo u nešto drugo, a ne želim nakon svega, a vidjeli ste tko je kome što rekao i napravio, da povadimo pištolje i da se pobijemo, nadam se da do toga neće doći, barem s moje strane – tvrdi Matić.

Podsjeća da je cijelo vrijeme prosvjeda on komunicirao s Klemmom koji je i član Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja, surađivali su i razgovarali čak i o stvarima koje su vezane za prosvjed i za šator. No to vidi kao sastavni dio politike.

Njemu se nije nitko od branitelja ispričao, no nije ni on nikome.

– Ja se nisam imao kome što ispričati. Možda kao anegdota, jedan od branitelja koji je malo više popio pa mi je rekao "ne mogu ti oprostiti neke stvari koje si napravio prema braniteljima", a ja sam rekao "čuj, kršćanski je oprostiti, oprosti mi, ali me nemoj zaboraviti". A on kaže "ne, neću ti oprostiti, ali ću zaboraviti", a ja kažem dobro, to je jedan dio kršćanstva, možda je to čuo od biskupa Košića ili Pozaića – prepričava Fred Matić.

Na pitanje kako ga ozbiljno shvatiti kad godinu i pol dana ratuje s braniteljima, a sada se s njima zabavlja, Matić kaže da ga svatko može shvatiti kako želi.

– Što da vam kažem? Da vam se ispričavam i da ću sad uzeti pištolj i prvi put kad vidim nekoga od njih, pucat ću... Hoćete li onda biti zadovoljni? Ja sam vam rekao, završavam tu priču i ne želim s kamenom u želucu otići iz te braniteljske populacije, ni imati ikakve ružne uspomene iako je bilo razloga za to. Doviđenja, zbogom branitelji – komentira Matić.

Za vrijeme susreta u Klemmovoj vikendici u Vladi se raspravljalo o budućnosti sad već bivšeg ministra branitelja Mije Crnoje, no branitelji nisu razgovarali o njemu.

– Ne, njega mislim nije ni jednom riječju nitko tamo spomenuo, nije bila tema nikakva visoka politika nego braniteljske priče koje se prevrću zadnjih 25 godina – pojašnjava Matić te dodaje da ne zna i ne zanima ga tko je novi ministar branitelja.

Danas se vratio u saborske klupe, politikom se želi i dalje baviti, ali ne i braniteljima.

– Rekao sam da više neću raditi s braniteljima, a ne da više neću biti u politici, a vidite da nisam u saborskom Odboru za ratne veterane, a ovo je bilo spontano. Pozvan sam s njima, pozvan sam na još jedan oproštaj od njih uz onog službenog u ministarstvu branitelja. Imam dosta toga reći za politiku i to će se vidjeti u mandatu – zaključio je bivši ministar Matić.  

>> Klemm: Nije to tajni sastanak, nismo sekta. Matić: 'Politiko, što si nam napravila'

Komentara 38

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
14:12 03.02.2016.

Nakon ovakovih clanaka, postavlja se pitanje jeli Tea Romić u rodu s Milanovićem? Ili zivi na Krku?

RA
ravko1952
14:17 03.02.2016.

Biti ću namjerno maliciozan. Pa trebao je Matić povesti Nađ i Glavaševića. I kako neće normalnome pamet stati.

OV
ovcalila
15:05 03.02.2016.

Za javnost su rivali ,iza kulisa se ližu i smišljaju kako napuniti đepove proračunskim novcem, na žalost pravih branitelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije