Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proceduralna greška

Šundov o natječaju koji zanima DORH: Tko radi, taj i griješi!

sundov
Nino Strmotić/Pixsell
20.01.2012.
u 13:38

Dogradonačelnik Splita tvrdi da je natječaj pogreškom poništio gradonačelnik, a ne Gradsko vijeće. DORH je od Grada tražio dokumentaciju vezanu za slučaj

– Tko radi, taj i griješi. Dogodila se proceduralna pogreška pa je natječaj za prodaju gradske parcele poništio gradonačelnik Željko Kerum, a ne Gradsko vijeće. Pogrešku je napravila komisija za provedbu natječaja i službenici koji su radili na ovom predmetu, ali solidaran sam s njima jer sam i ja to potpisao – izjavio je Jure Šundov, splitski zamjenik gradonačelnika.

Sazvao je konferenciju za novinare kako bi izjavio da slučaj o kojemu je DORH pokrenuo istragu nema veze s namještanjem natječaja, već je riječ o pogrešci koju su ispravili. Naime, natječaj nije poništen, jer ga gradonačelnik i ne može poništiti, već će o tome odlučiti Gradsko vijeće. Neće, kaže Šundov, tražiti odgovornost službenika koji su pogriješili.

Novinari su dobili obrazloženje, pripremljeno za vijećnike, u kojem piše da za parcelu čija je vrijednost 1,2 milijuna eura ni jedan od potencijalnih investitora, Elania Marine Wallner i Prospekt Gradnja Tonča Muše i Vicenca Blagaića, nije ispunio uvjete natječaja. Obje tvrtke nude kompenzaciju umjesto novca, a Prospekt Gradnja čak nije uplatila jamčevinu.  

Što se tiče faksimila potpisa na odluci o poništenju natječaja, koji nije stavio Kerum osobno, već je to umjesto njega učinio Šundov, rekao je da je riječ o uobičajenoj praksi na koju Državna revizija nikada nije imala primjedbi.

 

 

Komentara 5

BV
bvalen16
14:37 20.01.2012.

Hahaha...pa naravno,gdje da Kerum bude kriv za korupciju i kriminal..on je teška i dokazana poštenjačina i sve je stekao \"poštenim\"radom

VI
vidimškoj
15:09 20.01.2012.

Poslin hebanja nema kajanja.

Avatar wratnik
wratnik
16:13 20.01.2012.

Sundov, rekao je da je riječ o uobičajenoj praksi na koju Državna revizija nikada nije imala primjedbi. ---------------------------------- Ta uobicajena praksa?? na koju revizija nije imala nikada primjedbu.!? Ovaj je ustanju svakog proglasiti budalom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije