Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.12.2015. u 12:10

Nije Petrina jedini političar koji je umislio da je sveznalica

Stipe Petrina, nezavisni saborski zastupnik, naglo je iskoračio iz svoje male primoštenske orbite, u kojoj suvereno kao načelnik provodi osebujnu politiku, u nacionalnu političku arenu. Postavši zbog razilaženja s Mostom svehrvatska politička vedeta, Petrina je dao niz velikih intervjua i na neki način preuzeo ulogu Željka Keruma, temperamentnog zabavljača u stalnoj svađi s gramatikom i aristotelovskom logikom.

Dobro to funkcionira na razini jeftine pučke zabave, ali postaje tragikomično kada se, oboružan znanjima iz srednje tehničke škole, upusti u javno prozivanje doktora znanosti i profesora ustavnog prava. „Jadna je država gdje ovakve nazivaju 'stručnjacima'", piše Petrina na svojoj službenoj FB stranici o sastanku predsjednice RH s profesorima ustavnog prava i u nastavku se hajdučki obračunava s akademskom kremom ne bi li prikupio koji „lajk" više.

Nije Petrina jedini političar koji je umislio da je sveznalica, ali je u promoviranju kulture diletantizma najiskreniji i najotvoreniji. Što će nam u nikad ostvarenoj „zemlji znanja" cijela akademska zajednica, svi ti pravnici, liječnici i profesori pokraj živog Stipe Petrine i njegovih sveznajućih kolega?!

>>Skupa ideja besplatnog savjetnika Bože Petrova

Komentara 5

MR
MrkiMedo
13:50 16.12.2015.

Upravo tako!

BA
bakulušić
18:19 16.12.2015.

Ladislav Ilčić je izjavio da nismo svi isti, da smo različiti. Na tu njegovu izjavu digla se "cela Jugoslavija" pa i Predsjednik hrvatske Vlade osuđujući Ilčića za sva moguća zla uključujući i diskriminaciju na osnovu rase, vjere, kulture i svega drugog. U ovom članku gospodin Jurković diskriminira gospodina Petrinu i sve druge koji nemaju akademsku titulu a bave se politikom ili daju komentare. Gospodin Petrina nije operirao bolesne, nije se bavio nadripisarstvom niti je pisao kritike operne predstave. Čovjek je izabran za saborskog zastupnika i koristi svoje ljudsko i zastupničko pravo da komentira stanja i zbivanja. Da gospodin Jurković ne dođe pod sankcije zbog diskriminacijskog čina, predlažem da u Ustav uđe odredba da za saborskog zastupnika mogu biti izabrani samo ljudi sa dva doktorata ( po mogućnosti glazba i pravo ) i diplomanti Fakulteta političkih nauka, smjer Obrana i zaštita sa činom rezervnog oficira JNA.Tako bi bio zadovoljen uvjet akademske naobrazbe i ne bi bilo onih sa srednjoškolskom naobrazbom, kojekakvih tehničara i njima sličnih. I gospodin Jurković bi mogao mirno spavati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije