Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNI GULAŠ

Stigli rezultati analize hrane koja je 'okrivljena' za trovanje školaraca, evo što su pokazali

Zagreb: Dnevni obrok poslužen u Osnovnoj školi Voltino
Robert Anic/PIXSELL
22.01.2024.
u 17:26

Devetogodišnji učenik Osnovne škole Kamešnica u Otoku u Dalmatinskoj zagori prije nekoliko dana primljen je u splitski KBC. Sumnja se da mu je pozlilo nakon što je pojeo školski ručak.

Stigli su nalazi analize hrane skuhane 16. siječnja za učenike Osnovne škole "Kamešnica" iz Otoka. Analizu je napravio Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije za "Studentski centar" (SC) iz Splita koji je tog dana pripremao obrok za cetinske učenike.

- Jutros nam je dostavljen laboratorijski nalaz za uzorak gulaša koji je isporučen u utorak (16. siječnja) te su rezultati pokazali da je uzorak zdravstveno ispravan - komentirali su iz SC-a uz dostavljene rezultate, piše Slobodna Dalmacija.

Uzorak je uzet iz junećeg gulaša s graškom i tjesteninom te je dostavljen u sterilnoj teglici i u prijenosnom rashladnom uređaju na temperaturi od 4 Celzijeva stupnja. Dostavljen je 17. siječnja, kada je napravljeno uzorkovanje iz kuhinje restorana SC-ova restorana "Kampus". U uzroku nije pronađena salmonela, a ostale bakterije su unutar maksimalne dopuštene koncentracije. Koncentracija aerobnih mezofilnih bakterija je 100, a maksimalna koncentracija je 1000, a za ostale bakterije nije jasno izmjerena koncentracija.

Podsjetimo, devetogodišnji učenik Osnovne škole Kamešnica u Otoku u Dalmatinskoj zagori prije nekoliko dana primljen je u splitski KBC. Sumnja se da mu je pozlilo nakon što je pojeo školski ručak.

VEZANI ČLANCI:

Njegov otac izjavio je da je djeci u školi poslužen gulaš, nakon čega je njegov sin počeo povraćati. "Drugi dan mu se stanje pogoršalo, grčio se uz velike bolove, rekli su nam da je dehidrirao pa smo ga s infuzijom vozili u splitsku bolnicu, gdje je počeo povraćati krv", rekao je otac medijima.

Prema riječima ravnatelja, više djece žalilo se na probavne i želučane smetnje nakon ručka 16. siječnja, a da je riječ o neispravnoj hrani, prvi je posumnjao školski kuhar. "Ona hrana koja je podijeljena kuhar je probao, ona je bila po njemu ispravna, on je čak to i svojoj djeci koji su u nižim razredima podijelio, nije nikakvu vidio problematiku, ali poslije kad su otvorene druge gamele, vidio je neke promjene i tada je stopirana podjela", kazao je ravnatelj osnovne škole Kamešnica iz Otoka Miroslav Jukić.

VIDEO Riječki policajci zapeli u snijegu

Komentara 2

MA
marijanka
19:04 22.01.2024.

A da nisu postojale dvije vrste gulasa,ona od jucer i ona od danas.Kod nas je sve moguce

ST
stomiovotreba
18:08 22.01.2024.

Znači otrovali ga kod kuce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije