Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident u zagori

Učenicima pozlilo nakon ručka u kantini, jedan je povraćao krv: 'Kuhar je vidio promjene u hrani'

Karlovac: Priprema hrane za u?enike u OŠ Dubovac
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
20.01.2024.
u 07:10

Prema riječima ravnatelja, više djece žalilo se na probavne i želučane smetnje nakon ručka 16. siječnja, a da je riječ o neispravnoj hrani, prvi je posumnjao školski kuhar.

Devetogodišnji učenik Osnovne škole Kamešnica u Otoku u Dalmatinskoj zagori prije dva dana primljen je u splitski KBC. Sumnja se da mu je pozlilo nakon što je pojeo školski ručak.

Njegov otac izjavio je da je djeci u školi poslužen gulaš, nakon čega je njegov sin počeo povraćati. "Drugi dan mu se stanje pogoršalo, grčio se uz velike bolove, rekli su nam da je dehidrirao pa smo ga s infuzijom vozili u splitsku bolnicu, gdje je počeo povraćati krv", rekao je otac medijima.

Iz škole kažu da još nema službenih informacija o analizi hrane koja je poslana u Nastavni zavod za javno zdravstvo. Državni inspektorat za RTL je potvrdio da se u slučaj uključila i Sanitarna inspekcija.

Prema riječima ravnatelja, više djece žalilo se na probavne i želučane smetnje nakon ručka 16. siječnja, a da je riječ o neispravnoj hrani, prvi je posumnjao školski kuhar. "Ona hrana koja je podijeljena kuhar je probao, ona je bila po njemu ispravna, on je čak to i svojoj djeci koji su u nižim razredima podijelio, nije nikakvu vidio problematiku, ali poslije kad su otvorene druge gamele, vidio je neke promjene i tada je stopirana podjela", kazao je ravnatelj osnovne škole Kamešnica iz Otoka Miroslav Jukić.

VEZANI ČLANCI:

Obroke za učenike pripremio je Studentski centar u Splitu, a njegov direktor Ivan Žižić u četvrtak je, kako je rečeno, bio na službenom putu.

VIDEO Snježni uvjeti na autocesti A1

Komentara 5

PO
Poganec
09:56 20.01.2024.

Neodgovornost uzas sto mora se jos desiti?

DQ
Dq
09:56 20.01.2024.

Kad se nezgoda na radu desi u privatnoj firmi , u roku odmah se skupe sve nadležne inspekcije i traže način kako da upropaste firmu ili iznude kakvu lovu. A u javnom sektoru se to riješi u komitetu , ovisno o tome koliko je umrežen glavni i odgovorni.

Avatar horuk
horuk
09:36 20.01.2024.

U Njemačkoj se to ne može dogoditi. U Njemačkoj djeca ne dobivaju ni jedno jelo od države, tamo je svaki roditelj odgovoran da spremi djetetu dovoljno za doručak. Kod nas je država odgovorna (i kriva za sve) jer narod to ne želi biti pa se država i o tome mira brinuti. Želimo biti kao zapad ali se ne želimo ponašati i biti odgovorni kao oni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije