Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBAČKA ŠKOLA

Roditelji ispričali: Ispisali smo sina iz škole zbog jedne profesorice. Omalovažavala ga je i ponižavala

Koprivnica: U?enici dolaze na nastavu u novoizgra?enu školu Podolice
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/2
17.01.2024.
u 22:40

Ravnatelj je potvrdio tek kako je postupanje u tijeku, dok su roditelji kazali kako je inspekcija već bila u školi zbog profesorice, no bezuspješno

Učenika (11) jedne zagrebačke škole roditelji su ispisali jer ga je, kažu, sustavno maltretirala profesorica hrvatskog jezika, a cijeli slučaj prijavili Agenciji za odgoj i obrazovanje. Kako su ispričali za RTL Danas, njihov sin je dolazio doma plačući te je odbijao ići u školu zbog nje. 

- Mama će te se sramiti sad, zvat ću ti tatu, ti ćeš iz sljedećeg kontrolnog dobiti jedan, već unaprijed je znala što bi on mogao dobiti. Ona se prema njemu ponašala jako bezobrazno, omalovažavala ga je, ponižavala pred cijelim razredom, nametanje osjećaja manje vrijednosti prema njemu pred cijelim razredom - ispričali su roditelji situacije

- Ona ima učenike miljenike, a koji nisu miljenici prema njima se tako odnosi. I to nije sad, to je unazad 10, 15 godina tako - dodali su. Ravnatelj je potvrdio tek kako je postupanje u tijeku, dok su roditelji kazali kako je inspekcija već bila u školi zbog profesorice, no bezuspješno.

- Ništa, ona je samo dobila jednu mjeru da je izgubila pravo da bude razrednik. I to je to što je ona od inspekcije dobila - objasnio je otac.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Riječki srednjoškolci utrčali u zgradu koja gori i spasili ženu: ' Zbog silnog dima nismo ništa vidjeli pa smo pali niz stepenice'

Komentara 23

MA
marli
00:22 18.01.2024.

Inspekcija bila zbog nje nekoliko puta i dotična još radi i nastavlja sa iživljavanjem nad djecom ?

RE
redalert
02:23 18.01.2024.

Školski sustav nam je raspad sistema. Nema dana da se ne piše o profesorima koji tuku o djeci koja vam kontrole rade što hoće,sada ovo.... Kada se počne pucati po školama,hoće li onda netko nešto početi mijenjati? Nisu sposobni napraviti školu u jednom turnusu što je obećanje staro osam godina.

LU
luftbrenzzer
00:17 18.01.2024.

Kao i u svim drugim profesijama tako se i među nastavnicima nađu zadrti pa i bolesni pojedinci koji svoje komplekse liječe iživljavanjen nad slabijima. No uzevši u obzir stanje u školama pedesetih godina prošlog stoljeća , kad su vodeći nastavnicii većinom došli iz šume i dijelili učenicima šamare kako im se prohtjelo, za ovog se momčića može reći da je još dobro prošao i da je današnje školstvo značajno pozitivno evoluiralo u odnosu na posljeratno razdoblje NOB-ea. Represije se prema učenicima provode suptilnim metodama bez fizičkog terora što je već značajni napredak. Vjerujem da će već idućeg stoljeća ta praksa biti napuštena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije