Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Starcima ukrali odštetu koju su čekali 10 godina

06.01.2009.
u 14:04

ČAKOVEC – Trenutak nepažnje bio je dovoljan da umirovljenici Franciska (75) i Stjepan (78) Gašparić iz međimurskog sela Sveta Marija ostanu bez 117.750 kuna životne ušteđevine. Iz nezaključane kuće u Ulici Andrije Habuša netko im je još 2. siječnja oko 13 sati, dok su drijemali pred televizorom u kuhinji, iz spavaće sobe ukrao plavu žensku torbicu s 80.000 kuna, 5000 eura i 500 švicarskih franaka u raznim apoenima.

– Ležali smo na kauču i počivali pred televizirom. Kuću danju ne zaključavamo jer imamo povjerenja u psa. Kad sam izašla u hodnik, imala sam što vidjeti. Vrata od soba, ulazna i ona u dvorištu bila su širom otvorena. Odmah sam pomislila na najgore. Skočila sam pogledati je li torbica s novcem na mjestu, no više je nije bilo – kaže Franciska. Stjepan dodaje da pas kao za inat ovaj put nije zalajao. Ležao je mirno u košari, a inače nikoga ne pušta u kuću.

– Najviše me boli to što sam prije krađe podigao 36.200 kuna odštete od Croatije osiguranja za ozljedu koju sam prije nepunih 10 godina zadobio u prometnoj nezgodi. Za taj novac nije znao čak ni susjed koji me vozio u Prelog po njega. U torbi je bila sva naša ušteđevina, a uz odštetu, u njoj smo držali i novac od prodanog traktora – kaže suznih očiju Stjepan, koji je u prometnoj nesreći 2. listopada 1999. godine ostao 70-postotni invalid.

Na njega je na cesti između Donjeg Mihaljevca i Čukovca naletio automobil i teško mu ozlijedio nogu. Spor se, vele, vodio na Općinskim sudovima u Čakovcu i Prelogu. Franciska kaže da su sad ostali sa 120 kuna u novčaniku, a žive od 1200 kuna mirovine. Vele da su toga dana mještani u selu vidjeli bijeli golf i dvije mlade žene koje su obilazile kuće. Jedna je, govore, nosila plavu torbu. Automobil je bio čakovečkih registarskih oznaka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije