Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NUŽNA OBRANA? Dragan Žugečić (80) usmrtio Vladimira Tihonskog (27)

Starac ubio lopova, mladog Rusa azilanta

20.11.2008.
u 08:43

RIBNIK – Vladimir Tihonski (27) ubijen je dok je provaljivao u kuću Dragana Žugečića (80) i njegove supruge Marije (71) u Donjoj Stranici 3 u općini Ribnik.

Tihonski je u noći sa srijede na četvrtak provalio u obiteljsku kuću Žugetićevih, koja se nalazi u gotovo napuštenom selu.

Bio u azilu u Kutini
Prema riječima istražnog suca Županijskog suda u Karlovcu Ivana Perkovića, ubijeni provalnik ruski je azilant rođen 1981. godine.

Hrvatske je dokumente dobio tek u listopadu ove godine, a bio je smješten u azilu u Kutini.

Na mjesto događaja policija je stigla odmah po dojavi primljenoj u četvrtak oko 3.30.

Upravo ih je Dragan Žugečić obavijestio što se dogodilo u njegovoj kući.

Poslušajte izjavu istražnog suca Ivana Perkovića.

– Ono što nam je još uvijek nepoznato i prilično zbunjuje jest činjenica da je Vladimir pronađen u krevetu obiteljske kuće Žugečićevih odjeven u maskirnu uniformu. Ležao je na desnom boku, glave uronjene u jastuke, a na lijevoj strani iza uha imao je veliku ranu – kazao je istražni sudac. Istaknuo je kako je unutra bilo sve puno krvi i prizor koji su zatekli sličio je klasičnim prizorima ubojstva.

– U kući je pronađena i puška M-48. Kako se i kada mladić našao upravo ovdje, i zašto, pokazat će nam daljnja istraga, koja je u tijeku. Vrlo je neobično da se našao u ovome, gotovo napuštenom selu. Pretpostavljamo da je taj mladić u noći došao do kuće, i to ne u dobroj namjeri. Pretpostavka je i da je napao to dvoje starih ljudi te da mu je vlasnik Dragan Žugečić u samoobrani sjekirom nanio ozljede po glavi, od kojih je i preminuo – kazao je istražni sudac I. Perković.


Načelnik općine Nikola Tržok odmah je izišao na mjesto događaja. Kratko je prokomentirao:

– Sva je sreća da se obitelji nije ništa dogodilo. Ovo malobrojno staračko stanovništvo u Ribniku sada je prilično uplašeno – kazao je N. Tržok.

Tragovi pucanja u kući
Prema riječima suca Ivana Perkovića, prve informacije koje su dobili od supružnika govore da su oboje bili napadnuti, a brojne čahure i tragovi pucanja pronađeni u kući potvrđuju da se najvjerojatnije radilo o obrani u krajnjoj nuždi.

Svoj iskaz istražnom sucu u popodnevnim satima dao je Dragan Žugečić, koji je priveden uz kaznenu prijavu za ubojstvo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije