Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.05.2014. u 13:25

Dok naši poplavljeni susjedi već znaju da od Europe mogu dobiti milijardu eura pomoći, hrvatski premijer najavljuje obračun, a HRT-ov „Fokus“ postavlja metafizička pitanja o vodi koja daje život, a može ga i uzeti

Sudeći po tome koliko premijer Milanović kasni u svojim reakcijama na katastrofu koja mu je snašla zemlju – Srbija je uzvodno od Hrvatske. Jučer slušamo i gledamo na televiziji kako predsjednik hrvatske vlade na razmočenim nasipima pokraj Slavonskog Šamca obećava istragu koja će otkriti kako i zašto je na dva mjesta popustio nasip pokraj Rajeva Sela, Račinovca i Gunje. Takav govor, u ovome trenutku, već su stručnjaci za vodne prilike proglasili preuranjenim i neprimjerenim, s čime je lako složiti se. Šef Hrvatskih voda čak se toliko ohrabrio da je rekao da je nemoguće istražiti zašto je nasip popustio na određenom mjestu – jer je dokaze odnijela voda.

Naši poplavljeni susjedi (Bosna i Hercegovina, Srbija) prodrli su jučer i danas u medije izjavama o europskom fondu koji raspolaže iznosom do milijardu eura za pomoć poplavljenim državama – što je za HRT potvrdila odgovorna gospođa iz EU. U Orašju odgovorna osoba pristigla iz Sarajeva izjavljuje reporteru HRT-a kako je važno što hitnije poslati dokumentirani zahtjev – aplicirati – Europskoj uniji. A naš predsjednik Vlade, još jednom u nemogućnosti da izusti bilo što suvislo, obećao je istragu koja će otkriti uzroke pucanja nasipa i uopće cijele te poplave.

Na tragu te čudački optužujuće brige za zemlju, nemajući pojma o golemim razmjerima materijalne štete koja joj je nanijeta, bila je i sinoćnja emisija „Fokus“ u kojoj je voditelj Danko Družijanić, kao da je udaren mokrom krpom, postavljao otprilike takva pitanja o proturječnim osobinama vode („daje život, a može i udaviti“) i „totalnoj nevažnosti svih ideala“ u trenutku kad nadire voda koja nosi sve pred sobom. Eto čime se bavi HRT, dok nam je svima voda do grla.

>> UŽIVO Stanje i dalje teško, u Drenovce nadire voda, evakuirali mještane iz Strošinaca!

Komentara 53

GI
gismund
13:35 20.05.2014.

ma sigurno su krivi HDZ i karamarko, tko bi drugi poslao ovoliku vodu ?!? ;-P

Avatar MarkoHR
MarkoHR
13:34 20.05.2014.

Večernji list je o tome već pisao - šest novih direktora podružnica Hrvatskih voda koji su izabrani preko natječaja, ili su članovi SDP-a ili su prijateljski i rodbinski povezani s članovima te stranke... NAMJEŠTANJE NATJEČAJA: Prije raspisivanja javnih natječaja zaza ta mjesta promijenjen je Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu, čime su promijenjeni i uvjeti da direktor mora biti hidrotehničke struke i da mora imati pet godina iskustva u vodoprivredi na rukovodećim mjestima. Prema novim uvjetima direktor može biti pravne, prirodoslovne, tehničke ili ekonomske struke te mora imati pet godina iskustva na rukovodećim mjestima u bilo kojem sektoru... Sad tražite krivce, a upravo vi ste svoj stranački kadar nagurali u to poduzeće, i to ljude koji su po zanimanju pravnici, ekonomisti.. i nemaju veze sa strukom.

Avatar imotska115
imotska115
13:31 20.05.2014.

Opet trazi krivca, pa kad ce on prestati sa tim svojim optuzniczma i krivcima. Sigurno opet ce biti kriv i vec mozemo spekulirat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije