Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Srbija traži pomoć, a Milanović krivce

Dok naši poplavljeni susjedi već znaju da od Europe mogu dobiti milijardu eura pomoći, hrvatski premijer najavljuje obračun, a HRT-ov „Fokus“ postavlja metafizička pitanja o vodi koja daje život, a može ga i uzeti

Komentari 53

GI
gismund
13:35 20.05.2014.

ma sigurno su krivi HDZ i karamarko, tko bi drugi poslao ovoliku vodu ?!? ;-P

VL
Avatar MarkoHR
MarkoHR
13:34 20.05.2014.

Večernji list je o tome već pisao - šest novih direktora podružnica Hrvatskih voda koji su izabrani preko natječaja, ili su članovi SDP-a ili su prijateljski i rodbinski povezani s članovima te stranke... NAMJEŠTANJE NATJEČAJA: Prije raspisivanja javnih natječaja zaza ta mjesta promijenjen je Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu, čime su promijenjeni i uvjeti da direktor mora biti hidrotehničke struke i da mora imati pet godina iskustva u vodoprivredi na rukovodećim mjestima. Prema novim uvjetima direktor može biti pravne, prirodoslovne, tehničke ili ekonomske struke te mora imati pet godina iskustva na rukovodećim mjestima u bilo kojem sektoru... Sad tražite krivce, a upravo vi ste svoj stranački kadar nagurali u to poduzeće, i to ljude koji su po zanimanju pravnici, ekonomisti.. i nemaju veze sa strukom.

VL
Avatar imotska115
imotska115
13:31 20.05.2014.

Opet trazi krivca, pa kad ce on prestati sa tim svojim optuzniczma i krivcima. Sigurno opet ce biti kriv i vec mozemo spekulirat.

VL
FI
Finchy
14:10 20.05.2014.

tijelo upravljanja u Hrvatske vode: Tihomir Jakovina, predsjednik Venko Ćurlin – zamjenik predsjednika Nada Čavlović Smiljanec – član Predrag Štromar – član prof. dr. Roberto Lujić – član, mr. sc. Milan Stojanović – član Zoran Čavlović – član, predstavnik radnika

VL
ME
Merlin
15:08 20.05.2014.

mislim da je više SVIMA (pa čak i glasačima SPDa) jasno da Milanović i njegovi nesposobni ministri SVI REDOM trebaju dati ostavku. ovaj užas koji se dogodio pokazao je svu nekompetentnost ne samo Milanovića nego cijele vlade. ne znam što nam još treba, koja još prirodna katastrofa da konačno i oni koji se možda još kolebaju, shvate da Milanović mora otići. ove njegove nesuvisle izjave ne vrijedi ni komentirati. pogledajte si kako je Vučić okupio tim, kako na sastanku dijeli zadatke, kako su koordinirani...imate snimku na više portala. jel netko vidio da je milanović organizirao takav jedan krizni sastanak? ne. on se vozika po slavoniji s RayBan cviksama..

VL
FI
Finchy
14:16 20.05.2014.

Na čelo Hrvatskih voda došao je esdepeov Ivica Plišić, nekadašnji član riječkog Poglavarstva za urbanizam i direktor IGH-Poslovnog centra Rijeka. Objava: 24.2.2012 | 09:00 u večernjim list

VL
DI
Dijaspora
13:52 20.05.2014.

Tu je kriva katolička crkva, HDZ, Željka Markić , Thompson,

VL
Avatar Django
Django
13:46 20.05.2014.

Mene uopće ne bi čudilo da je to "popuštanje nasipa" izvedeno po direktivi baš ove vlade, zbog "suradnje u regionu", kako bi se smanjio vodeni val koji bi Srbiju još jače pogodio. Vrlo je moguće da je ta akcija trebala biti izvedena "kontrolirano" i da je voda trebala završiti u spačvanskom bazenu gdje se i sada želi preusmjeriti i gdje ne bi prouzročila štetu većih razmjera. I još je više moguće da je ta operacija izvedena traljavo, kao i sve dosadašnje "operacije" ove vlade. Pa se sad traži krivac. Bila ovo istina ili samo špekulacija, zna se tko je krivac. Isti onaj zbog kojega nećemo ni dekicu dobiti na ime humanitarne pomoći iz EU fondova. Ne vjerujete? Pričekajmo malo...

VL
Avatar Carrera
Carrera
16:17 20.05.2014.

milanović traži krivce, a najveći je krivac upravo on. njegova ostavka bila bi moralan čin.

VL
DU
Deleted user
14:02 20.05.2014.

Pobogu, jeli on premijer ili istražitelj?

VL
Avatar Django
Django
14:17 20.05.2014.

Istina je da se poplave dešavaju i u drugim zemljama, ali je isto tako istina da su, ako nidje drugdje, a ono u Njemačkoj Francuskoj ili Austriji, svi odvodni kanali očišćeni od korova i da su protočni, da su svi nasipi uredno održavani. Kad se u takvoj situaciji dogodi nepogoda, onda je to nesreća. U našem slučaju radi se o traljavosti. Stoga je sasvim u redu prozivati odgovorne za takav nered. A odgovoran je onaj koji upravlja državom, koji uredno ubire novac iz naših džepova upravo za takvu svrhu, i koji nije u stanju povući europska sredstva upravo za takvu svrhu. Slučajno ili namjerno, svejedno je. I na koncu, tko kaže da se i u tim zemljama ne provode istrage ako se sumnja da je netko odgovoran!? Slažem se da su neki komentari ovdje doista neprimjereni.

VL
Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
15:12 20.05.2014.

Pa Milanoviću je za sve kriv HDZ... Ali građani vide tko je glavni krivac...

VL
Avatar katarina_26
katarina_26
14:35 20.05.2014.

Ispravniji bi bio naslov ovaj: Milanović šalje pomoć Srbiji a utvrđuje stanje u Hrvatskoj.

VL
MI
mirtebi
15:41 20.05.2014.

On bi zatrazio pomoc ali za Srbiju no gazda Vucic mu neda posto je on gazda regiona . A Hrvatska je za manekena svakako slucajna I nezeljena

VL
AP
apolon
14:08 20.05.2014.

Ja ne krivim SDP kao stranku već posve opravdano sumnjam u njihovu kompetenciju upravljanja jednom državom...primjerice,kako drugačije tumačiti promjenjeni pravilnik Hrvatskih voda kod promjene vlasti,kako bi se uvjeti natječaja (što je očito) prilagodili pojedinim novim kandidatima, koji pak strukovno nisu kandidatima, koji pak strukovno nisu ispunjavali prethodne zadana kriterije?????

VL
MS
MSKoRIsnik
15:40 20.05.2014.

Pa nije milanovića briga za ljude u Slavoniji, on se samo malo poslikao da se ispromovira za EU izbore, da mu je stalo sve bi svoje aktivnosti zaustavio i sve što ima na raspolaganju stavio u službu pomoći stradalima! Sada on kao traži krivca, glumi policajca! To je sramota, jer ako želi naći odgovorne neka pogleada u svoju vladu! Mi se ovdje već dva dana borimo i sakupljamo pomoć a on se naprosto svima nama smije s TV ekrana!

VL
Avatar Django
Django
16:16 20.05.2014.

Ma zatražiti će Milanović pomoć od EU, samo polako. Sve po redu. Sad je trenutno usred posla da zatraži pomoć za štete nastale u Gorskom kotaru ove zime. Saznajem iz pouzdanih izvora da je upravo izvukao papir sa vladinim zaglavljem i državnim grbom, i već napisao "Draga EU,". Sada razmišlja što treba dalje napisati a to ne ide tako brzo. Poznato je da je intelektualni posao najteži i da strašno umara. Poplavljeni će doći na red negdje slijedeće zime :-))))((((((

VL
PK
puši kurac
15:16 20.05.2014.

jednostavno, nek tuži kaptol! pretpostavimo da je bog poslao kišu, a kaptol kao božji zemaljski zastupnik je odgovoran. jasno ko dan!

VL
AN
ANM
13:39 20.05.2014.

Ma u stvarii vlada i predcednik rade savršeno! Idu ka svom cilju, bez greške ! A koji im je cilj ?

VL
AN
ANM
13:30 20.05.2014.

Ha, komunjara po onoj ja sam odgovoran a neko drugi je kriv!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.