Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA U TIJEKU

Šokantan slučaj u Njemačkoj: Liječnik ubio dva pacijenta zaražena koronavirusom?

Coronavirus - Food
Foto: Marcel Kusch/DPA/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
20.11.2020.
u 18:54

Rekao je policiji da je htio skratiti muke pacijentu i njegovoj obitelji

Liječnik iz Sveučilišne bolnice u Essenu osumnjičen je za ubojstvo dva pacijenta koji su se liječili od težeg oblika Covida-19.

Radi se muškarcima u dobi od 47 i 50 godina, a jedno od ubojstava je liječnik priznao tijekom ispitivanja. Rekao je policiji da je htio skratiti patnje pacijentu i njegovoj obitelji.

Prema informacijama BILD-a, ubojstva su se dogodila 13. i 17. studenog na jedinici intenzivne njege. 

Liječnik tvrdi da je djelovao u dogovoru s obitelji pacijenata. On međutim tvrdi da je smrtonosnu injekciju dao samo jednom od dvojice umrlih pacijenata. Oba pacijenta su se nalazila u kritičnom stanju a mediji prenose kako su obojica bili zaraženi koronavirusom.

Bolnica u kojoj je radio izvijestila je da je liječnik susprendiran dok je u tijeku istraga.

Inače, aktivna pomoć pri suicidu je u Njemačkoj zabranjena.  

Ključne riječi

Komentara 2

IT
I-To
19:28 20.11.2020.

Kao prvo u Njemačkoj je zakonski dozvoljeno bolesnim i starijim osobama pomoć za umiranje odluka najvišeg suda u Njemačkoj .To znači pišete o nečem a nemate pojma od pojma.

Avatar Tombstone
Tombstone
05:39 21.11.2020.

Ova "vijest" je laz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije