Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prozivka SDP-a

Socijaldemokrati Primorsko-goranske županije izabrali vodstvo

sdp
Nel Pavletić/Pixsell
24.04.2010.
u 13:27

Primjena zakona je i dalje selektivna, a nikakav “PR” ne može zamijeniti odgovoran rad - rezultat toga je porast socijalne nesigurnosti, poručlili su SDP-ovci na konvenciji u Primorsko goranskoj županiji.

Između četvoro kandidata za potpredsjednika županijskog SDP-a, stranački delegati su na 7. izbornoj konvenciji održanoj danas u Grand hotelu Adriatic izabrali Erika Fabijanića i Ingu Kamenara. Kako je već neko vrijeme poznato da je za novo-starog šefa županijskog SDP-a izabran Zlatko Komadina, napet je bio tek dio izborne skupštine na kojem su se birali članovi predsjedništva stranke, njih šest. Novoizabrani članovi su: Marko Filipović, Goran Petrc, Damir Balenović, Anđelko Florijan, Ivo Dujmić i Ivica Crnić.

Vladine mjere ne mogu nadomjestiti manjak strategije

- Skup gospodarskih mjera Vlade ne može zamijeniti nedostatak strategije za izlazak iz krize, složili su se Zlatko Komadina, ponovno izabrani šef županijskog SDP-a i predsjednik SDP-a Zoran Milanović na 7. izbornoj konvenciji Županijske organizacije najjače stranke u regiji održane u opatijskom hotelu “Adriatic”.

- Primjena zakona je i dalje selektivna, a nikakav “PR” ne može zamijeniti odgovoran rad - rezultat toga je porast socijalne nesigurnosti, kazao je Komadina, a Milanović se nadovezao kazavši da će SDP voditi državu prema standardima koje prihvaćaju i unutar svojih konvencija (svi imaju pravo glasovanja).

- Propovijedamo rad, odgovornost i disciplinu i ljudi su to već prepoznali, izabravši Ivu Josipovića za predsjednika. Podjela na sposobne i nesposobne, poštene i nepoštene, dobronamjerne i zlonamjerne jedina je prava podjela i ona će se iskristalizirati na idućim izborima, tvrdi on.

Paket mjera gospodarskog oporavka premijerke Kosor naziva predizbornim programom kojeg je “na brzinu” sastavila skupina stručnjaka - ponajviše ga smeta što će najveći teret opet ponijeti najslabiji, a država će se istodobno vrlo olako odreći poreznih prihoda velikih korporacija (ne oporezuje se kapitalna dobit i dividende). - Kad “dobijemo” građane, zalagat ćemo se da čitav sustav izađe iz mračne i koruptivne sfere, za decentralizaciju i opstanak općina (valja im dati više novaca i autonomije, ali i odgovornosti) te smanjenje javne potrošnje, naglasio je Milanović.

U Opatiji su još uvijek u tijeku unutarstranački izbori Primorsko-goranskog SDP-a. (sj/VLM)

Komentara 20

Avatar comparator
comparator
14:00 24.04.2010.

Ova nazovi lokalna samouprava trebala bi SDP-u poslužiti kao paravan za lažnu brigu prema radnicima .SDP ima puna usta ljubavi prema \"obespravljenima\" koje je varao desetlječima i osiromašene pustio na siromašno tržište rada cijelo vrijeme im prodajući floskule i uspavanke.

VI
Vinko37
17:53 26.04.2010.

Obersnel je vidljivo puno jaci. On bi trebao stati na celo stranke.

PU
pumbica
13:57 24.04.2010.

Kako je ovim komunjarama stalo do hrvatske.Isto kao ovci do vuka.Oni su svjesno rušiči gospodarstvo.Samo da dođu na vlast.U svim gradovima gdje je SDP na vlasti.Sve propada.Od Koprivnice,Zagreba,Rijeke,Dubravnika sve do Pule.Trebali smo to rješiti devedeseti.Isto kao Rumunjska s ćaušeskom....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije