Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kaznene prijave obojici

Smrt pješakinja: Za jednog vozača tužitelji traže pritvor, drugi pušten

Nesreća u Puli
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/6
10.08.2016.
u 19:42

Osim što je nepropisno pretjecao kolonu od deset automobila, utvrđeno je i da je Kristijan B. u trenutku pretjecanja vozio brzinom većom od dopuštene, odnosno vozio je brzinom većom od 50 kilometara na sat

Kristijan B. (23) iz Galižane i Slavko P. (45) iz Sv. Nedelje, vozači koji su se u ponedjeljak oko 23.40 sati sudarili u Ulici 119. brigade u Puli, nakon čega su poginule pješakinje Renata Družetić-Pliško (51) i Ksenija Batel (49), a Tanja C. je teško ozlijeđena, danas su ispitani u pulskom Općinskom državnom odvjetništvu. Protiv obojice je podnesena kaznena prijava zbog izazivanja nesreće budući da je stariji vozač u BMW-u švicarskih oznaka skretao na parkiralište, a da se prethodno nije uvjerio da to može sigurno učiniti, a mlađi vozač u BMW-u njemačkih oznaka preko pune crte pretjecao je kolonu koja se stvorila dok je Slavoljub P. pokušao skrenuti s ceste.

Osim što je nepropisno pretjecao kolonu od deset automobila, utvrđeno je i da je Kristijan B. u trenutku pretjecanja vozio brzinom većom od dopuštene, odnosno vozio je brzinom većom od 50 kilometara na sat. Prema priopćenju pulskog tužiteljstva, stariji vozač prijavljen je da je nesreću skrivio iz nehaja. To je vjerojatno i razlog zbog kojeg je nakon ispitivanja u tužiteljstvu Slavko P. pušten na slobodu, dok je za mlađeg vozača tužiteljstvo zatražilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Naime, u trenutku nesreće s njim je u automobilu bio i njegov prijatelj.

Vozač BMW-a njemačkih registarskih oznaka je, prema riječima susjeda, miran mladić koji je nedavno otišao raditi u Njemačku, odakle je često dolazio kod svoje obitelji. – Mladić je zaista pristojan i nikada nisam primijetila da se neprimjereno ponašao ili divljao automobilom na cesti. Ovo je velika tragedija za obitelj stradalih, ali i za obitelj tog mladića – govori susjeda 23-godišnjeg Kristijana B. Pješakinje koje su stradale pred očima svojih supružnika bit će danas pokopane na pulskom groblju.

>> Privedena obojica vozača koji su prouzročili tešku nesreću u Puli

Komentara 20

Avatar Ivica_ponovo
Ivica_ponovo
20:18 10.08.2016.

Krivac je onaj koji: 1. pretječe kolonu; 2. vozi prebrzo; 3. pretječe na "punoj" crti. Čovjek koji je skretao sa ceste vjerojatno nije ni bio u mogućnosti vidjeti auto koje dolazi iza više drugih automobila. Mislim kako bez razloga pokušavaju podjeliti krivnju - mulca treba poslati iza rešetaka i neka oštećenim obiteljima doživotno isplaćuje dio zarade kao obeštećenje. A i kao primjer drugima.

TH
than
22:33 10.08.2016.

Kakve vozace imamo ?!?!?! Danas u pola sata sam vidio biciklistu koji ide po cesti i prolazi 'ladno kroz crveno. Istina da ima i biciklistu stazu sa strane, ali on po cesti preko crvenog. Onda gledam neku zensku jede sendvic i naglo skrece sa strane. U suprotni trak. Valjda ja malo udarila po gasu, a autobus zakocio. Ovaj trubi... A cak jos nije pocela niti kisa. Kod nas je najbolje ukinuti autskole, jer nemaju smisla. Neka se svi uce kod kuce, poloze i voze. A ove sa mobitelima bolje niti ne nabrajati.

Avatar commentator
commentator
22:01 10.08.2016.

Već su počeli sa "...miran mladić....", e pa u tom slućaju je bio "nemiran."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije