Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nada se posjetu

Slovenski premijer oduševljen Melanijom: Nije zaboravila domovinu i jezik

Melania Trump
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
13.07.2018.
u 07:19

Sadašnja američka prva dama prva je na tom položaju u povijesti kojoj engleski nije materinji jezik i druga koja nije rođena na tlu SAD-a

Slovenski premijer Miro Cerar oduševljen je što američka prva dama Melania Trump nije zaboravila na staru domovinu i da još govori materinji jezik.

"Možemo biti ponosni što je prva dama SAD-a iz Slovenije i da nije zaboravila slovenski jezik. Dapače, vrlo dobro govori slovenski i uvijek je vesela kad može razgovarati o našoj domovini", kazao je Cerar u Bruxellesu nakon summita država NATO saveza na koji je američki predsjednik Donald Trump poveo i svoju suprugu Melaniju.

Ona je rođena u Sevnici kod Krškog, ali je domovinu napustila u mladim godinama, gradeći manekensku karijeru, a u SAD-u se udala za nekretninskog magnata i sadašnjeg predsjednika s kojim ima i sina Barrona.

Cerar je na summit u Bruxellesu poveo i svoju partnericu Mojcu koja je sudjelovala u neformalnom damskom programu, a također je imala prilike razgovarati s Melanijom, rođenom Knavs.

"Melaniju smo sada već dobro upoznali i ti razgovori su uvijek vrlo ugodni, a naravno da razgovaramo na slovenskom jeziku", kazao je Cerar, izrazivši nadu da će američka prva dama jednom biti u prilici i posjetiti staru domovinu.

Sadašnja američka prva dama prva je na tom položaju u povijesti kojoj engleski nije materinji jezik i druga koja nije rođena na tlu SAD-a. U Sjedinjenim državama žive i njeni roditelji Viktor i Amalija, te sestra Ines, pa jezik iz starog kraja može često prakticirati.

Navodno je malo "slovenščine" u kontaktu s djedom i bakom naučio i Melanijin i Donaldov sin Barron.

Donald Trump na NATO summitu

Melania Trump
1/16

 

Komentara 21

MA
Maslac
08:26 13.07.2018.

Pa tko god ode iz svoje zemlje nemoze materinji jezik zaboraviti (moze se to dogoditi djeci do 7 godina).

ZA
zagabria1
07:56 13.07.2018.

Ma dobra je Melanija

Avatar rubinet
rubinet
19:23 13.07.2018.

materinski jezik!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije