Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazna 1200 eura

Slovenci kaznili hrvatskog ribara zbog izlova u hrvatskome moru

\'OBZOR OCE LI HRVATSKI RIBARI IMATI MANJE ULOVA ZBOG NE PRIPREME ZERPA  FOTO DUSKO MARUSIC\'
Duško Marušić/PIXSELL
14.02.2012.
u 18:50

Hrvatsko ministarstvo uputilo je notu Ljubljani i od slovenske strane zatražilo da zaustavi postupak prema našem ribaru, piše Slobodna Dalmacija

Slovenska pomorska policija iz Pirana 22. studenog prošle godine u našim vodama zaustavila je hrvatskog ribara Ecija Kocijančića i kaznila ga sa 1200 eura zbog, kako tvrde, ribolova u slovenskim teritorijalnim vodama, doznaje Slobodna Dalmacija.

O ovom incidentu Kocijančić je izvijestio Ministarstvo vanjskih poslova RH na čelu s Gordanom Jandrokovićem, koje se, kako piše portal, uopće nije izjasnilo.

Slobodna Dalmacija u posjedu je pisma koje je 7. veljače ministrici Vesni Pusić i njezinoj zamjenici uputio Daniele Kolec, predsjednik Udruge profesionalnih ribara "Mare Croaticum". U njemu je opisao kako je Kocijančića tijekom ribarenja zaustavila slovenska policija i "ustanovila" da ribari na slovenskoj strani.

– Budući da se tu radi, po Slovencima, na “spornom području”, tj. nema još granice, uz to iz prakse znam da, dok policija stoji uz brodicu, možete se relativno brzo pomaknuti s mjesta zaustavljanja, ne vidimo razloga da Slovenija kazni tog ribara sa 1200 eura – navodi se u pismu.

Iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova priznali su da su primili spomenuto pismo. Uputili su notu Ljubljani i od slovenske strane zatražili da zaustavi taj postupak prema našem ribaru.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

Komentara 97

Avatar kravata
kravata
10:53 17.02.2012.

put se ne smije zabranit sto če bit ako traže put do svog komustičkog Kardeljeva kojeg je njima dala partizanska borba ili naši partizanovi sinovi a ti isti su se u ovom ratu borili upravo za ono protiv čega suu se borili u partizanskom ratu.

OB
-obrisani-
21:00 14.02.2012.

Prvo nas pokrade LJ.Banka ,sad ovaj skandal.... Ako je covjek ribario u nasim vodama kako onda moze biti sporan teritorij.... Nek mu kaznu naplate CG-orci i oni imaju toliko sa Piranskim isto kao i slov.Sad im iz inata nedati niati ni 100-tinku mm od naseg mora... Koja uobrazena ,napuhana susjedska gomila je to nastala.....

Avatar kravata
kravata
20:08 14.02.2012.

opet o granicama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije