Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNO U BOROVSKOJ Produženje ulice intenziviralo promet

Slavonski Brod: Zbog prebrzih vozača zabrinuti za 300 đaka

09.12.2008.
u 18:11

Otvaranje novosagrađene produžene Borovske utjecalo je na povećanje prometa tom nekada mirnom ulicom u naselju Trg pobjede - Plavo polje. Iako su u Gradu lani, kada je počela gradnja produžene Borovske, rekli da će novom cestom voziti samo vozači iz naselja Jelas, situacija je drukčija.

Službeni zahtjev MO-a
Produženu Borovsku koriste i vozači koji izbjegavaju gužve u obližnjoj Svačićevoj i skreću u Borovsku, u kojoj se nalaze Dom zdravlja, Dječji vrtić Pčelica i OŠ Huge Badalića. Zbog povećanja prometa najviše su zabrinuti u OŠ H. Badalića jer svakoga dana pješački prijelaz ispred škole prelazi 300 đaka.

– U blizini škole nema semafora, đaci cestu prelaze preko jedinog pješačkog prijelaza, pa smo zadužili učiteljice, a pomažu i policajci, da djeca sigurno prijeđu cestu i odu svojim kućama. Najbolje rješenje u zaštiti od prebrzih vozača bila bi ugradnja treptavog semafora – kaže ravnateljica škole Zdenka Mališa. Ravnateljica Dječjih vrtića Zorana Butorac ističe da bi bilo dobro da se ispred Pčelice uredi ugibalište kako roditelji koji djecu dovode ne bi ometali promet Borovskom. U zaštitu đaka i pješaka stao je i MO Trg pobjede - Plavo polje, koji traži stručnu pomoć Grada i mjerodavnih institucija.

– Gradu ćemo uputiti službeni zahtjev da žurno riješi problem prometa u Borovskoj. Kod gradnje produžene Borovske obećali su da tih problema neće biti, a najgore je donositi rješenja tek ako se nešto ružno dogodi – kaže Vjekoslava Golob, predsjednica MO-a.

Ponudit će rješenje
Pročelnik gradskog Odjela za komunalni sustav Đuro Delač ističe da će Grad ponuditi rješenja da se rastereti promet u Borovskoj. – Za građane ćemo otvoriti parkiralište iza Pčelice i urediti ugibalište ispred vrtića. Kako je Borovska ulica gradska prometnica, moguća su tehnička rješenja poput ugradnja uspornika na kolniku i treptavog semafora kod škole – kaže Delač.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije