Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI DAN ROMA

Skupštinom se orilo 'Đelem, đelem', Romi slavili svoj dan

svjetski dan roma,gradska skupština,romi (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/7
08.04.2013.
u 18:40

Ovo je neopisiv osjećaj i potvrda da sam nešto dobro napravila za položaj Roma, rekla je Nura Ismailovski

“Đelem, đelem” i “Đurđevdan” orilo se danas Gradskom skupštinom, u kojoj su se okupili brojni članovi Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba, u povodu Svjetskog dana Roma. Predsjednik Vijeća Neđatin Kamberovski kazao je da je sretan što je politička participacija Roma sve veća te gradskoj zastupnici Nuri Ismailovski dodijelio zahvalnicu za njezin doprinos romskoj nacionalnoj manjini.

– Ovo je neopisiv osjećaj i potvrda da sam nešto dobro napravila za položaj Roma – kazala je Ismailovski te istaknula da je posebno ponosna na Akcijski plan Grada Zagreba za provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma.

Proslavi su nazočili i gradonačelnik Milan Bandić, ministar zdravlja Rajko Ostojić i predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić.

– Volim otići do Plinarskog naselja i pojesti burek. Žene ga tamo najbolje prave – kazao je Bandić.

Ostojić je istaknuo važnost poštovanja romske tradicije, kulture i prava jer, unatoč tome što živimo u 21. stoljeću, Romi su često žrtve predrasuda.

>> Josip Leko: Svim Romima u Hrvatskoj čestitam njihov dan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije