Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama majke jednoipolgodišnjeg dječačića čija je sudbina dirnula Hrvatsku

Silvana je u vrlo teškom stanju i put ne dolazi u obzir

Silvana Novak
Arhiva VL
Autori: Sonja Hoffman, Sandra Veljković
24.11.2009.
u 19:04

Riječ je o teškim upalnim procesima koji mogu biti opasni po život, rekao je prof. Boris Labar iz KBC-a Zagreb.

Iz zagrebačke bolnice Rebro danas je stigla loša vijest: Silvana Novak, teško bolesna majka jednoipolgodišnjeg dječačića, u vrlo je teškom stanju. Bolest je nepredvidljiva i sve je moguće: obitelji je rečeno da se pripremi na najgore, ali im ipak nije ugašena svaka nada. Možda, kao i dosad, Silvana skupi snagu i izvuče se te ipak stigne u Hannover.

Zanimanje ne jenjava

– Pacijentici se stanje opet pogoršalo, a riječ je o teškim upalnim procesima koji u trenutku kad ne funkcionira koštana srž mogu biti po život opasni – objasnio je prof. Boris Labar, predstojnik Klinike za hematologiju u KBC-u Zagreb. Zbog takva pogoršanja teško je, tvrdi prof. Labar, prognozirati kada će pacijentica moći na put.

Trenutačno takvo što ne dolazi u obzir, no pomno pratimo stanje kako bismo mogli reagirati čim pacijentica dovoljno ojača da može podnijeti put – istakao je prof. Labar. Zasad će Vladin zrakoplov ostati prizemljen, a sredstva za liječenje koje je ministar Milinović obećao prije nekoliko dana, čekaju.

Dvije godine borbe s bolešću i dvije godine liječenja danas nisu značile ništa. Zanimanje za Silvanu ne jenjava. Otkako je HZZO objavio da plaća liječenje, pri svakom kontaktu s čitateljima isticali smo da je novac osiguran, no većini to nije smetalo.

Nismo svi blagoslovljeni...

Jedan od odgovora glasio je: “Pokušavam se svaki dan podsjetiti na mir i sreću koji su mi dani. Na žalost, nismo svi ‘blagoslovljeni’ i ima toliko tužnih priča. Isto tako znam da ima puno dobrih ljudi koji žele pomoći.

Na kraju dana sve je to život i svi smo mi samo ljudi... koji se mogu naći u istim ili sličnim situacijama.” Na žalost – ili na sramotu sustava – humanost je samo palijativna mjera.

Ključne riječi

Komentara 14

CV
cvijece
19:47 24.11.2009.

Silvana,drži se,ne daj se,šaljem ti u mislima pozdrav i poljubac.

ZL
zlatka
20:56 24.11.2009.

Izdrži, janje Božje!

DI
diksi13
22:44 25.11.2009.

Prema vijestima iz medija, pacijentica treba najprije primiti kemoterapiju i biti prakticki izlijecena od leukemije, a tek onda se provodi transplantacija. Medjutim, sada ima infekciju, koja takodjer treba biti izlijecena prije transplantacije. Najjednostavnije i najbezbolnije za pacijenticu bilo bi dopremiti transplantat u Zagreb i tu izvesti transplantaciju, kako je vec mnogo puta ucinjeno. Nemojte misliti da sam protiv lijecenja vani, i sam sam dao novcani prilog, ali treba omoguciti lijecnickom timu da donosi odluke bez pritiska javnosti a u interesu prvenstveno pacijentice i njene obitelji. Nadam se da ce Silvana izdrzati, a Bog neka je cuva i nase molitve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije