Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RODOSKVRNUĆE

Određen mu istražni zatvor: Silovao kćer (17), a majka je šutjela iako je znala?

silovanje
Foto: Davor Javorović/Pixsell
24.11.2016.
u 17:41

Muškarac i žena privedeni su na ispitivanje u DORH, koji će za oboje tražiti određivanje istražnog zatvora

Zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Splitu u četvrtak popodne odredio je jednomjesečni istražni zatvor 51-godišnjaku zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode rodoskvrnućem, a njegova 43-godišnja supruga, za koju postoji osnovana sumnje da nije prijavila počinjenje kaznenog djela, puštena je na slobodu.

Kako se doznaje u odvjetništvu, postoji osnovana sumnja da je 51- godišnjak tijekom kolovoza u stanu na području Županije splitsko-dalmatinske počinio navedena kaznena djela na štetu svoje kćerke (17), dok se majka sumnjiči da, znajući da je član obitelji počinio teško kazneno djelo na štetu djeteta i da bi prijavljivanjem bilo moguće puno lakše otkriti kazneno djelo i počinitelja, nije prijavila kazneno djelo sve do dana uhićenja počinitelja.

Županijsko državno odvjetništvo je nakon ispitivanja prvookrivljenika podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na oštećenicu i zbog postojanja osobitih okolnosti koji opravdavaju bojazan da bi puštanjem na slobodu počinio istovrsno ili slično kazneno djelo.

Nakon ispitivanja njegove supruge odvjetništvo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog postojanja osobitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi boravkom na slobodi mogla ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i time otežati dokazivanje u kaznenom postupku.

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu djelomično je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i rješenjem odredio jednomjesečni istražni zatvor prvookrivljeniku, dok je za 43- godišnjakinju odbijen prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog čega je odvjetništvo najavilo žalbu. 

>> Uhićen bivši suprug žene koja se sama s propucanim trbuhom dovezla u bolnicu

>> Turska u šoku! Novi zakon silovateljima maloljetnica daje priliku da izbjegnu kaznu

Ključne riječi

Komentara 11

LU
lukathereem
12:56 24.11.2016.

jadna cura što joj roditelji napraviše.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
09:48 24.11.2016.

sigurno Kurd iz Njemacke ili ga ke Merkel dovukla. Mozda ne zna Hrvatski jezik pa nije razumio da kcerka vice nemoj tata.

MA
marklaric1
16:12 24.11.2016.

Fuj sramota ljudskog roda...odvratno...isuse fuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije