Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNO Osumnjičenike u splitsku istragu dovode podzemljem

Sigurnosni tunel zaštita kriminalaca od javnosti

09.04.2009.
u 17:09

Sigurnost odnedavna u Ministarstvu pravosuđa pišu velikim slovima pa je tako od ovog mjeseca protokolom potpisanim između policije i suda dogovoreno da se osumnjičenici u istražni centar Županijskoga suda u Splitu dovode podzemnim tunelom između zgrade Policijske uprave i Palače pravde!

Izgubila se tako mogućnost javnosti da upozna (preko fotografija i videosnimki) počinitelje najtežih kaznenih djela, koje su do suda policajci (dosad) dovodili preko (otvorenog) parkirališta.

Uskočki sud
Upitali smo predsjednika Županijskoga suda u Splitu Antu Perkušića, čemu sad to? Zašto tunel? Koji su to sigurnosni elementi radi kojih se osumnjičenici dovode podzemljem?

– Učinjeno je to radi zaštite svjedoka i žrtava. Mi smo Uskočki sud, imamo postupke za ratne zločine... – počeo je obrazlagati Perkušić, kako je kazao, širi kontekst. Zašto tunel radi sigurnosti osumnjičenika, nismo uspjeli doznati. Obećao je provjeriti u Ministarstvu, no onda ga više nije bilo. U Ministarstvu kažu tek da su htjeli podignuti razinu zaštite?!

Nije se sjetio
Predsjednik Perkušić priznao je kako se uopće nije sjetio da će novi protokol onemogućiti fotografiranje osumnjičenika!

– Pa zašto ne biste to kad ih dovode u policiju? – sinulo je Perkušiću.

– Onda nisu osumnjičeni. Nema još kaznene prijave, kad ih vode u istragu, vode ih s prijavom... – pokušali smo objasniti situaciju predsjedniku Perkušiću, koji se bavi(o) građanskim, a ne kaznenim pravom. Tamo nema privođenja, a ni osumnjičenih...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije