Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVOMOĆNO

Šesteročlana skupina ekspresno osuđena u akciji Dim

Foto: Davor Javorović
import
28.10.2008.
u 18:33

OSIJEK – Šestero osoba uhićenih u akciji Dim pravomoćno je osuđeno u ponedjeljak na Županijskom sudu u Osijeku. Prema nagodbi USKOK-a, koji je uz policiju proveo akciju, i obrane osuđena je šestorka koja je od srpnja do rujna ove godine preko državne granice ilegalno krijumčarila cigarete koje nisu imale nadzorne markice Ministarstva financija.

Organizatori skupine Davor Jović i Dalibor Vicković osuđeni su na bezuvjetnu zatvorsku kaznu od jedne godine i šest mjeseci te na novčanu kaznu od 150 prosječnih mjesečnih dohodaka u RH, odnosno oko 720 tisuća kuna.

Nikolina Jović, Dragoslav Savković, Zvonimir Majstorović i Predrag Turkijević uvjetno su na jednogodišnju zatvorsku kaznu osuđeni zbog izbjegavanja carinskog nadzora i udruživanja za počinjenje kaznenog djela, a svi će državi morati platiti i 100 prosječnih dnevnih dohodaka.

Presuda je odmah postala pravomoćna jer su se osuđeni odrekli prava na žalbu. Inače, potkraj rujna privedeno je 12 osoba koje su preko državnih granica Srbije i BiH u Hrvatsku prebacile 144 tisuće kutija cigareta i time oštetile državni proračun za 1,3 milijuna kuna.

Uskoro će se znati hoće li se ostaloj šestorici suditi u istrazi ili će, pak, čekati na suđenje pred očima javnosti. Iako je osuđena šestorka za ovaj zločin mogla dobiti i pet godina zatvora da im nije suđeno u istrazi, državni odvjetnik i obrana osuđenih sporazumno su se dogovorili o kaznama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije