Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IGNORIRAT ĆU NOVI OGLAS'

Sessa: Odustajem od kandidature za šefa Vrhovnog suda iako Milanović nije imao razloga da me ne predloži

Đuro Sessa
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
26.03.2021.
u 14:50

"Svoju prijavu na prvi javni poziv neću povlačiti, ali novi oglas ću ignorirati jer sam realan!"

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa u petak nam je najavio kako se vjerojatno neće javiti na novi javni poziv za predsjednika Vrhovnog suda, a ni tražiti pravnu zaštitu na Ustavnom sudu iako smatra da je predsjednik Republike trebao poštovati zakonsku proceduru.

Danas je definitivno prelomio: "U ovom trenutku iskreno dvojim da bi u budućnosti Predsjednik Republike mene predložio Hrvatskom saboru, kada to već nije učinio u ovom trenutnom postupku. Premda za to nema objektivnih razloga", rekao nam je Sessa.  

Pitali smo ga znači li to da povlači i svoju kandidaturu u povodu prvog poziva. Jer, ako bi Ustavni sud dao za pravo odvjetniku dr. sc. Šimi Saviću da je predsjednik Republike Zoran Milanović morao tražiti mišljenja Opće sjednice Vrhovnog suda i saborskog Odbora za pravosuđe, te obrazložiti zašto nikoga nije predložio, ta bi se odluka reflektirala i na Sessu, kako u pogledu mišljenja tako i predsjednikova obrazloženja odbijanja i njegove kandidature.

Sessa nam je na to kratko odgovorio: "Svoju prijavu na prvi javni poziv neću povlačiti, ali novi oglas ću ignorirati jer sam realan!"

Komentara 47

LI
linkser2
15:16 26.03.2021.

Nešto mi govori da je ovo sve početak jednog divnog prijateljstva Sesse Kese i Uskoka, policije....

DU
Deleted user
15:22 26.03.2021.

Ipak si poslušao Maminja...

GB
goran.brodsky.3
15:35 26.03.2021.

Hahaha...pravosude je katastrofa ali,eto,nije imao razloga. Po njemu je sve ok. Mrsss...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije