Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve više pritužbi

Šire se seksualni skandali: Padaju ostavke i prekidaju se suradnje

Seksualno uznemiravanje
Foto: Thinkstock
15.02.2018.
u 13:55

U isto vrijeme se i Oxfam, također velika međunarodna humanitarna udruga, bori s optužbama za netransparentnost oko upletenosti dijela osoblja u skandal s prostitutkama nakon razornog potresa na Haitiju 2010.

Skandal sa seksualnim zlostavljanjem u međunarodnim organizacijama humanitarne pomoći koji je počeo jučer s Oxfamom, proširio se i na Liječnike bez granica. Skupina poznata po svom francuskom akronimu MSF priopćila je da je prošle godine primila 146 pritužbi za seksualno zlostavljanje, od čega ih se 40 pokazalo utemeljenim.

Kao rezultat toga, Liječnici bez granica otpustili su 19 zaposlenika. S 40.000 suradnika diljem svijeta, MSF je jedna od najvećih svjetskih humanitarnih skupina. "MSF je svjestan i da mnogi slučajevi seksualnog zlostavljanja bivaju neprijavljeni", priopćila je organizacija. 

U isto vrijeme se i Oxfam, također velika međunarodna humanitarna udruga, bori s optužbama za netransparentnost oko upletenosti dijela osoblja u skandal s prostitutkama nakon razornog potresa na Haitiju 2010. Skandal je doveo do ostavke zamjenice direktora Oxfama Penny Lawrence i doveo u pitanje donacije britanske vlade toj organizaciji, koje se godišnje penju i do 36 milijuna eura

Britanska vlada zaprijetila je jučer da će prekinuti sve veze s humanitarnim organizacijama koje zataškavaju seksualne skandale. "Ako ne prijavite svaki ozbiljni incident ili optužbu, ne možemo biti partneri", kazala je britanska ministrica za međunarodnu pomoć Penny Mordaunt.

Britanska je glumica Minnie Driver zbog zataškavanja skandala na Haitiju podnijela ostavku na svoju ulogu veleposlanice Oxfama. Nekoliko Oxfamovih sponzora i partnera, poput Vise i Marks and Spencera priopćili su da razmatraju situaciju.

Komentara 3

TO
Toni70
15:15 15.02.2018.

Bože kako je to jadno ovi koji više ne mogu ili nisu nikada znali mogli su tako zavidni ljubomorni i bjesni na one ljude koji znaju i sex prakticiraju .....

Avatar mofo
mofo
16:55 15.02.2018.

A dok tek Clinton foundation dođe na red, auuu...

JO
Joel
02:16 16.02.2018.

Nakon dva dana vratila se nestala žena svome mužu. "Gdje si , pobogu?", pita je on, a ona kaže da je otišla u kupovinu i presreli je tamo dvojica silovatelja i silovali je tri dana. "Kako tri dana...otišla si jučer ujutro?", pita je on. "Ma, idem i sutra." odgovara ona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije