Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
motiv nepoznat

Šef u Exxon Mobilu ubijen nasred ceste u Bruxellesu

de marcello
Google Street View
26.10.2012.
u 10:56

Supruga Mary pretučena je i ostavljena da leži na cesti. Napad je izvršen 14. listopada, a policija je tek sada izvijestila o njemu.

Nicholas Mockford (60), šef u britanskoj podružnici američke naftne kompanije Exxon Mobil, ubijen je u nedjelju 14. listopada pred očima svoje supruge na ulici usred Bruxellesa. Njegova supruga Mary pretučena je i ostavljena da leži na cesti sva u krvi. 
Bračni par napadači su sustigli na izlasku iz talijanskog restoran Da Marcello. Pucali su mu dvaput u glavu. 

Belgijska policija tek sada je izvijestila o ovom ubojstvu, a motiv i ubojica još nisu poznati, piše The Guardian. Svjedoci događaja kažu da je bračni par prelazio ulicu do automobila. Svjedoci su vidjeli dvojicu muškaraca u bijegu, s time da je jedan u ruci držao motociklističku kacigu. 

Jedna je svjedokinja za Reuters kazala da misli da je riječ o propalom pokušaju krađe vozila. Mockford je vozio skupocjeni Lexus koji je ostao parkiran nedaleko mjesta ubojstva, no auto je ostao netaknut. 

- Žena je bila u šoku i vikala je "auto, auto, novac" pa je prema mom mišljenju ovo bila pljačka, kazala je Reutersu. 

Istraga je u tijeku. 

Mockford je u Exxonu radio od 1970-ih, a iz kompanije su se oglasili priopćenjem da su šokirani događajem uz izraze sućuti obitelji. Radio je širom svijeta, a zadnja njegova pozicija bila je na čelu marketinškog odjela za alternativne tehnologije. 

Komentara 8

DU
Deleted user
11:08 26.10.2012.

umjesto novog svjetskog poretka(vladavine bogatih i naoružanih) vjerojatnije je da ćemo imati novu svjetsku revoluciju- opću pobunu obespravljene i osiromašene stoke sitnog zuba !

OB
-obrisani-
11:09 26.10.2012.

Vidjet će se da li je posrijedi osobni obračun ili puno širi kontekst stoji iza ove egzekucije.No svakako to je pucanj u multikorporaciju koja je po zlu poznata.

DU
Deleted user
11:05 26.10.2012.

Da se ovo zbilo u Zagrebu, mogli bi zaboraviti ulazak u EU! Zamislite, nasred ulice ustrijeliti tako krupnog kapitalista... Međutim, usred Bruxellesa, e to je već drugi par cipela i na to se ne gleda više tim očima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije