Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Scelsi: Pukanić nam je odgovorio na sva pitanja te potvrdio podatke i datume

31.10.2008.
u 00:00

Protumafijaška istražna direkcija u Bariju zabrinuta je ubojstvom Ive Pukanića jer je bio jedan od svjedoka u talijanskoj istrazi o balkanskoj mafiji. Istragu o odgovornosti političara i crnogorskog državnog aparata u krijumčarenju cigaretama, kojim je devedestih godina upravljala mafija u talijanskoj regiji Pugli, vodi tužitelj Giuseppe Scelsi.

Scelsi je izjavio kako je zabrinut zbog ubojstva, a posebno zbog načina na koji je proveden atentat. “Pukanić je jedan od ključnih svjedoka u našoj istrazi o balkanskoj mafiji”, rekao je Scelsi, koji se susreo s pokojnim novinarom u Trstu 18. srpnja 2002.

“Ispitivanje je trajalo gotovo cijeli dan, nakon kojeg sam otišao u Bari, a novinar u Zagreb”, prisjeća se Scelsi koji dodaje kako je Pukanić bio u pratnji jedne žene, dioničarke tjednika. “Odgovorio je na sva pitanja.

Potvrdio je podatke i datume kada su neke osobe bliske crnogorskoj vladi periodički polijetale sa zračne luke u Podgorici prema Cipru. Putovali su zrakoplovima s letovima ad hoc, izvan programa, s putnim torbama punim novaca”, kaže Scelsi i dodaje: “Pukanić mi je dao do znanja da se pribojava atentata”.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije