Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZGOVARALI O PRAVOSUĐU

Sastali se Milanović i Dobronić: 'Sadašnje stanje je neodrživo, Vlada mora osigurati sve uvjete'

Zagreb: Predsjednik Zoran Milanović održao je izvanrednu konferenciju za novinare
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
13.07.2023.
u 18:38

Pravosuđe mora biti u stanju građanima osigurati pravodobnu i kvalitetnu uslugu jer samo tako može jamčiti građanima ravnopravnost te zaštitu njihovih prava i sloboda, smatra predsjednik Milanović

Predsjednik Zoran Milanović primio je danas predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića koji je sam zatražio sastanak. Na sastanku u Uredu Predsjednika Republike, predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić upoznao je Milanovića s aktualnom situacijom i problemima u sustavu pravosuđa. Prema njegovim riječima, problemi su ozbiljni i traže sustavno rješavanje, a posebno je istaknuo izrazito loše uvjete rada na hrvatskim sudovima, priopćeno je iz Ureda predsjednika. 

Razgovarali su i o štrajku pravosudnih službenika i namještenika koji je ušao u šesti tjedan, pri čemu je predsjednik Vrhovnog suda ukazao na moguće posljedice štrajka, ali i nerješavanja ostalih problema, za pravosudni sustav. Dovedeno je u pitanje uredno funkcioniranje sudbene vlasti i ostvarivanje ustavnih prava i sloboda građana, kazao je.

VEZANI ČLANCI: 

– Vodeći se brigom za redovito i usklađeno djelovanje te stabilnost državne vlasti, predsjednik Republike upozorava kako je sadašnje stanje neodrživo te – uzimajući u obzir izrazito loš materijalni status pravosudnih službenika i namještenika - poziva Vladu da žurno osigura sve potrebne uvjete, materijalne, tehničke i organizacijske, za normalno funkcioniranje pravosudnog sustava. Pravosuđe mora biti u stanju građanima osigurati pravodobnu i kvalitetnu uslugu jer samo tako može jamčiti građanima ravnopravnost te zaštitu njihovih prava i sloboda, smatra predsjednik Milanović – proppćeno je s Pantovčaka. 

VIDEO Štrajkaši u pravosuđu pred NSK, čuva ih interventna policija

Komentara 11

BJ
bjmaro
19:30 13.07.2023.

Biti predsjednik Vrhovnog suda je vrhunac karijere nekog elitnog( po znanju i autoritetu) suca) sto nažalost ovdje nije slučaj .

DU
Deleted user
19:17 13.07.2023.

uf, koje mudre misli. tko bi to znao da nam vas dva ne kažete. pa šta radi dobronić? čačka zube i trola

DU
Deleted user
21:27 13.07.2023.

Da, stanje je neodrživo. Bilo bi dobro da se suci late posla. Moj jednostavan ostavinski postupak vuče se već sedmu godinu bez nade da će uskoro biti riješen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije