Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smanjili im plaće

FOTO Štrajkaši u pravosuđu stigli pred NSK, čuva ih interventna policija: 'Ne prihvaćamo ponudu'

Zagreb: Pravosudni službenici nastavljaju sa štrajkom, stigli su pred zgradu NSK
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/11
Autori: Vecernji.hr, Hina
13.07.2023.
u 11:30

Štrajk u organizaciji Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika najdulji je po trajanju do sada u Hrvatskoj, a počeo je 5. lipnja

Nakon što je Vlada na sjednici donijela odluku o umanjenju plaće i dodataka na plaću službenika i namještenika u pravosuđu koji su u štrajku od 5. lipnja, skupina djelatnika došla je do Nacionalne i sveučilišne knjižnice u kojoj se nalaze premijer Andrej Plenković i ministri. Na terenu je interventna policija. Prosvjednici, među kojima su pretežno žene, zvižde dok se okupljaju ispred NSK. 

 

"S obzirom na to da u zahtjevu Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika stoji ultimatum da se plaće zaposlenih državnih službenika i namještenika na sudovima i u državnim odvjetništvima moraju povećati odmah te da predstavnici sindikata nisu spremni nastaviti dijalog o okončanju štrajka, kao ni socijalni dijalog u postupku uvođenja novog sustava plaća kao krajnje mjere Vlade, Vlada predlaže ovu odluku", objasnio je ministar pravosuđa Ivan Malenica odluku Vlade.

VEZANI ČLANCI:

Premijer Andrej Plenković apelirao je na zaposlene da se vrate na posao "da hrvatsko sudstvo može normalno funkcionirati".

GALERIJA Štrajkaši u pravosuđu ispred NSK, čuva ih interventna policija

Zagreb: Pravosudni službenici nastavljaju sa štrajkom, stigli su pred zgradu NSK
1/11

Štrajk u organizaciji  Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika je najdulji po trajanju do sada u Hrvatskoj, a počeo je 5. lipnja.

"Nalazimo se u procesu donošenja Zakona o plaćama državnih službenika koji se čeka desetljećima i koji će maknuti sve anomalije. Sve će to biti ujednačeno. Radimo na tome da imamo Uredbe", kazao je Malenica nakon sjednice Vlade. Dodao je da povećanja plaća u pravosuđu do daljnjega neće biti.

"Sindikat nije prihvatio ovu ponudu. Hitni i neodgodivi postupci moraju se odrađivati", kazao je. "Ova situacija nije dobra ni za sindikat, ni za građane, ni Vladu i poduzetnike", dodao je. .

"Nalazimo se u procesu donošenja Zakona o plaćama državnih službenika koji se čeka desetljećima i koji će maknuti sve anomalije. Sve će to biti ujednačeno. Radimo na tome da imamo Uredbe", kazao je Malenica nakon sjednice Vlade. Dodao je da povećanja plaća u pravosuđu do daljnjega neće biti.

 

Video Plenković o plinskoj aferi: 'Hrvatsku ne trese ništa. Da malo rasvijetlimo činjenice...'

Komentara 37

NE
neutrin0
11:41 13.07.2023.

Pola toga ne zaslužuje ni trenutnu plaću... Pola otkaz i automatizacija, a ostatak se eventualno može povećati plaća. Sve ostalo je samo na teret običnih građana koji financiraju tu bahatu lijenost.

DU
Deleted user
12:13 13.07.2023.

U drugim zemljama štrajk plaća onaj koji ga je sazvao. Gospođa Šuškovići pripremi lovu.

SP
Stari_proleter
12:08 13.07.2023.

Štrajkaš, ne radiš i očekuješ da ti isplate plaću za to što nisi radio. Probajte to kod privatnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije