Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INDIJANSKI CIRKUS Vesela završnica predizborne kampanje u Saborskom

Šaman Hodak upregnuo službeni automobil u zaprežna kola i pozivao mještane da glasuju za njega

29.05.2009.
u 16:01

SABORSKO – Možda su predizborne kampanje u Zagrebu, Splitu ili brojnim županijama bile oštrije, rječitije i izazivale više pozornosti medija, no nema sumnje kako nigdje nije bilo tako bizarne i koloritne kampanje kao u maloj općini Saborsko.

Za to je svakako najzaslužniji šaman Luka Hodak, široj javnosti poznatiji nakon tragedije u novogodišnjoj noći, kada je u požaru nakon konzumiranja otrovne biljke bunike na Hodakovu imanju, preminuo njegov susjed Ratko Barić. Kraj predizborne kampanje Hodak je, naime, iskoristio da u zaprežna kola upregne službeni općinski automobil i u pratnji još nekoliko vozila prodefilira mjestom, pozivajući glasače da mu pruže povjerenje u drugom krugu izbora za općinskog načelnika.

Mještani, vjerojatno politički protivnici Luke Hodaka, snimili su događaj i objavili ga na portalu Youtube, ali i na općinskim stranicama www.saborsko.net. Ovo je samo kulminacija niza burnih događaja koji su obilježili razdoblje između prvog i drugog kruga izbora u Saborskom. Hodak je optužio HDZ-ova vijećnika Milana Kovačića da ga je fizički napao i pretukao, a uslijedio je rat plakatima.

U Saborskom, općini koja je tijekom Domovinskog rata doživjela strašan pokolj civila, prvo su osvanuli plakati koji su "upozoravali" kako je Hodakov zamjenik srpske nacionalnosti te će u slučaju Hodakove bolesti upravo on biti na čelu Saborskog, a Hodakovi simpatizeri uzvratili su plakatima koji suparnike optužuju za dezerterstvo tijekom Domovinskog rata.

Hodak je, inače, dugi niz godina bio načelnik Saborskog iz redova HDZ-a, no nakon što je nedavno nakon nekoliko incidenata izbačen iz stranke prijavio se na izbore s nezavisnom listom i, potukavši HDZ-ova kandidata, ušao u drugi krug, gdje će se u nedjelju za mjesto načelnika boriti s Đurđicom Špehar iz HSS-a.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije