Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKUŠAO SPRIJEČITI SJEČU ŠUME

Sahranjen povratnik u BiH koji je bio teško pretučen: 'Institucije bi trebale odraditi svoj posao'

Sahrana Marka Mišića
Foto: Večernji list
1/3
19.11.2023.
u 18:08

Do toga je, jednostavno, moralo doći. Slomilo se na Marku Mišiću. Danas smo ga sahranili. Što će biti?, zapitao se Jozo Tipurić, predsjednik Mjesne zajednice Foča kod Doboja

Marko Mišić sahranjen je na mjesnom groblju u Brezicima kod Dervente. On je prije mjesec pokušao spriječiti dvije osobe u ilegalnoj sječi njegove šume. I tada je fizički napadnut. Teškim ozljedama podlegao je u bolnici u Slavonskom Brodu. Ovo je još jednom otvorilo pitanje sigurnosti povratnika i njihove imovine u Bosanskoj Posavini.

Nakon neuspješnih vapaja vlastima da im pomogne da od pljačke sačuvaju svoju imovinu na koju su se s teškom mukom vratili, povratnici u Bosansku Posavinu i danas, 30 godina nakon progona, skupo plaćaju ostanak na djedovini, piše Federalna Televizija, a prenosi Večernji.ba.

Sahrana Marka Mišića
1/3

- Do toga je, jednostavno, moralo doći. Slomilo se na Marku Mišiću. Danas smo ga sahranili. Što će biti? Institucije bi trebale odraditi svoj dio posla - rekao je Jozo Tipurić, predsjednik Mjesne zajednice Foča kod Doboja.

Svi su složni da se na sigurnosti povratnika i njihove imovine do sada nije napravilo dovoljno. Među onima koji su osudili napad su i derventski gradonačelnik Milorad Simić i potpredsjednik RS Davor Pranjić, koji je, uz zamjenicu ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, prisustvovao sahrani.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 4

ZJ
Zjako
18:53 19.11.2023.

Bolje da se nije uključio u raspravu, lijepo propratiš, pa dođeš po noći i zapališ cijelo imanje sve sa kućom i odeš u tišini. A onda nek si drugi razmišljaju. Nemreš se sa rogatima bosti.

Avatar Marko
Marko
18:50 19.11.2023.

Institucije bi trebale raditi svoj institucijski posao,a vrijeme bi trebalo biti lijepo kad je to potrebno,a kiša padati isto kad je potrebno.I život bi bio lijep

XA
xaron
21:54 19.11.2023.

Ovo pokazuje koliko je Tudjman bio u pravu. Sa tim ljudima nema suživota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije