Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ujedinjeni narodi

SAD se ne brine za svoje beskućnike

beskućnici u Sjedinjenim državama
AFP
13.11.2009.
u 13:29

Izvjestiteljica UN-a optužuje SAD da je najveći teret krize prebacio na najsiromašnije građane, osobito na beskućnike.

Posebna izvjestiteljica Ujedinjenih naroda Raquel Rolnik kaže da najveći teret krize u Sjedinjenim Državama pada na leđa najsiromašnijih, koji u sve višem broju postaju beskućnici nakon što im banke oduzmu domove za koje više ne mogu plaćati kredite.

Rolnik je također naglasila da je administracija Georgea Busha zabranila inspektorima nadzor u Americi. No vlada Baracka Obame nadzor je dopustila. Obavila ga je sama Rolnik, koja nakon obilaska sedam američkih gradova kaže da je osobito ugroženo pravo građana na adekvatan životni prostor, odnosno dom. Dodaje kako je to sramotna situacija za bogatu zemlju poput Sjedinjenih Država, koje više ulažu u spašavanje posrnulih banaka nego spašavanje svojih građana od beskućništva i krajnjeg siromaštva.

Neke američke organizacije koje se bave ovim problemom tvrde da je proteklih godinu dana u SAD-u bilo oko tri milijuna beskućnika, a da ima više od 17 tisuća obitelji s više djece koje nemaju dom i koje žive na ulici ili u skloništima.     

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
20:37 14.11.2009.

Pravi alfman...... moja firma je oduvjek darovala poprilicnu sumu svake godine dobrotvornim organizacijama...ali PJ je u pravu ,bez akcije svih drzavnih struktura tu se mnogo nece promijeniti....A sto se beskucnika tice ,ja sam siguran da to predvodis primjerom i dada ih u svom domu imas najmanje 10

Avatar punkufer
punkufer
16:54 13.11.2009.

Žalosno je da najbogatija zemlja svijeta, čiji vojni proračun iznosi 600 milijardi dolara godišnje (kao sam ostali svijet zajedno!) ima 3 milijuna beskućnika od kojih mnogi doslovno spavaju na ulicama. Nešto JAKO ne štima s njihovim načinom života kad to toleriraju.

OB
-obrisani-
15:38 14.11.2009.

Hrvatska bi u svom ovogodišnjem \"Državnom izvještaju o stanju ljudskih prava\" trebala dati najnižu ocjenu USA zbog ovakvog odnosa Američke vlade prema svojim građanima. haha, tako je Sinatra...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije