Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
formiranje vlade

SAD ne želi čelnika socijalista Ivicu Dačića kao premijera Srbije

ivica dačić
Marko Mrkonjić/PIXSELL
03.07.2012.
u 13:30

SAD je nezadovoljan populističkom kosovskom retorikom Ivice Dačića pa šalje zamjenika državne tajnice Philipa Reekera kako bi utvrdio je li moguća koalicija naprednjaka i demokrata.

SAD ne želi čelnika socijalista Ivicu Dačića kao premijera Srbije, piše Blic.

Zbog toga šalju zamjenika američkog državnog tajnika Philipa Reekera u posjet Beogradu kako bi se sastao s čelnicima naprednjaka i demokrata Aleksandrom Vučićem i Borisom Tadićem i utvrdio je li moguća njihova koalicija.

Amerikanci su nezadovoljni Dačićevom populističkom retorikom i izjavama o slanju srpskih snaga sigurnosti na Kosovo, koje kompliciraju sigurnosnu situaciju na sjeveru Kosova i otežavaju svaki dogovor o ovom za regiju bitnom pitanju, doznaje Blic od anonimnog izvora.

Dačić je  i tijekom cijele kampanje davao izjave o podjeli Kosova, a Amerikanci traže da Srbija prihvati kompromise u vezi s Kosovom.

 

Komentara 117

Avatar My Style
My Style
13:43 03.07.2012.

Boli nas briga za americko zadovoljstvo! Sta su sad protiv demokratije i rezultata izbora?? Ni mi ne zelimo Obamu za predsednika Amerike !! Jel' moguce da podeli funkciju sa republikancima, a da prva dama osnuje trecu stranku ?? Amerikancima fali samo mozak da bi bili velesila !! A toga imaju sve manje, a i sve ih manje sljive po svetu.

OB
-obrisani-
13:48 03.07.2012.

Piše Blic da je Amerika protiv toga da ovaj bude premijer, jer vraća Srbiju u devedesete ? Kako to da nisu bili protiv ovoga Josipovića i Milanovića koji vraćaju Hrvatsku u 45-te ?

ZA
zarkopopovic
23:30 03.07.2012.

Pa dali oni iamju neki odredjen razlog zbog kojega nezele Dacica za premijera srbije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije