Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGAO ODGOVOR UKRAJINE

Zelenski potvrdio pregovore na granici s Bjelorusijom, Rusi: 'Jamčimo da će ruta putovanja biti 100% sigurna'

Foto: REUTERS/PIXSELL
1/3
27.02.2022.
u 14:51

Rusi su prvotno naveli da će ostati u Gomelu do 15 sati po lokalnom vremenu. Međutim, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski razgovarao je sa svojim bjeloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom, tražeći pomicanje roka

Moskva tvrdi kako je Ukrajina pristala na razgovore s Rusijom, a koji bi se trebali održati u Bjelorusiji, navode ruski mediji. Nedugo nakon njihove objave, stigla je i informacija da je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski potvrdio da će se pregovori između Kijeva i Moskve voditi na bjelorusko-ukrajinskoj granici.

Ruski pregovarač Vladimir Medinski kazao je, kako piše RT, da će voditi računa o sigurnosti Ukrajinaca. 

- Jamčimo da će ruta putovanja biti 100% sigurna. Čekat ćemo ukrajinsko izaslanstvo - naveo je. 

Ruski tim stigao je danas u Gomel, mjesto za koje su ranije naveli da će biti lokacija pregovora. Kijev je pak objavio kako želi pregovarati na "neutralnom terenu", tvrdeći da ruske trupe koriste bjeloruski teritorij za napade. Minsk je, međutim, zanijekao da njegove snage sudjeluju u ruskoj operaciji. 

Rusi su prvotno naveli da će ostati u Gomelu do 15 sati po lokalnom vremenu. Međutim, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski razgovarao je sa svojim bjeloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom, tražeći pomicanje roka. 

Lukašenkova glasnogovornica Natalia Eismont kazala je kako je bjeloruski čelnik tada razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom koji je pristao pomaknuti planirane pregovore.

Zelenski je ranije, piše RT, razgovor s Lukašenkom potvrdio putem društvenih mreža, no nije otkrio detalje razgovora. 

VIDEO Rusi nisu očekivali toliki otpor Ukrajine, trpe značajne gubitke u ljudstvu; Zelenski ih optužuje za genocid

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE

 

Ključne riječi

Komentara 68

Avatar tarana
tarana
14:51 27.02.2022.

Tako je Putin govorio i o 100% miroljubivoj vanjskoj politici....

KR
Krotila
14:51 27.02.2022.

Izdrži Ukrajino! Roba stiže.

Avatar freen
freen
14:58 27.02.2022.

ne vjerujte putinu,nemojte iči na pregovore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije