Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTOVREMENO POZIVAJU NA PREGOVORE

Bivši ukrajinski ministar tvrdi da bi i vojska Bjelorusije mogla ući u Ukrajinu: 'Moguć je desantni napad'

Foto: REUTERS
1/13
27.02.2022.
u 14:09

Sat odbrojava, od pregovora, po svemu sudeći ništa, krvavi sukob se nastavlja...

Sve oči svijeta uprte su na istok Europe. Već danima svjedočimo scenama kakve su na Starom Kontinentu nezapamćene desetljećima. Rusija je pod izlikom "specijalne operacije za pomoć svom stanovništvu u Ukrajini" pokrenula opću invaziju na teritorij Ukrajine. No, Rusi to, sve je izglednije, nisu sami učinili, a neće sami ni provesti.

"Putinova Pudlica" kako pojedini mediji na Zapadu zovu bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka prije točno mjesec dana govorio je kako je protiv rata jer "nitko nema koristi od rata, u ratu svi gube", no ako je vjerovati posljednjim događajima taj se stav polako mijenja.

Bjelorusija će uskoro objaviti rat Ukrajini, kaže bivši ukrajinski ministar obrane

1/17

Andriy Zagorodnyuk, bivši ukrajinski ministar obrane, kaže da se Bjelorusija sprema objaviti rat Ukrajini

“Velika je vjerojatnost da će se Republika Bjelorusija pridružiti ruskom ratu protiv Ukrajine. Na ruskoj strani. Postoji informacija o zračno-desantnim vojnicima iz Republike Bjelorusije ukrcanim u avione za ulazak u Ukrajinu.

Ovo je užasan razvoj događaja jer uključuje zemlju, koja je donedavno bila veliki prijatelj Ukrajine; koju su ljudi uvijek smatrali Ukrajinom bratskom nacijom. Ukrajina i Bjelorusija nikada nisu ratovale jedna s drugom u svojoj višestogodišnjoj povijesti.

Vjerujemo da je jedini razlog za tu odluku bio osobni zahtjev predsjednika Rusije, koji u svojoj politici u potpunosti ovisi o Putinu.

Lukašenko: Ako bude potrebno, pružit ćemo podršku, mi smo saveznici s Rusijom

Bjeloruska vojska ne sudjeluje u vojnom napadu Rusije na Ukrajinu, rekao je bjeloruski predsjednik u četvrtak, ali je dodao da "ako bude potrebno, ako Bjelorusija i Rusija trebaju, one će biti tamo".

"Stvari će se tamo riješiti bez nas. Ali želio bih još jednom naglasiti, ako bude potrebno, pružit ćemo podršku. Mi smo saveznici (s Rusijom)", rekao je.

Dodao je kako NATO brzo jača snage na granici s Bjelorusijom u Poljskoj i u baltičkim zemljama.

Napad na Bjelorusiju će se smatrati napadom na Rusiju, rekao je Lukašenko.

Zelenski razgovarao s Lukašenkom

Dok se Lukašenko u svojim nastupima nastoji prikazati kao medijator sukoba i pozitva na pregovore u Minsk što je ruska strana prihvatila te navodno poslala delegaciju, Ukrajina takav čin smatra neprimjerenim jer "dolazi od zemlje koja je pucala po Ukrajini"

Foto: Ukrajinska vojska

Ranije u nedjelju u svom predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenskij kazao je kako pristaje na pregovore na bilo kojoj drugoj lokaciji. S druge strane, Kremlj nije komentirao tu opciju već samo poslao Kijevu rok do 3 sata po lokalnom vremenu da se izjasne za pregovore.

Sat odbrojava, od pregovora, po svemu sudeći ništa, krvavi sukob se nastavlja...

>> UŽIVO: 4. DAN RUSKE INVAZIJE U UKRAJINI

>> Pogledajte: Ukrajina: Nismo odbili pregovore, a ultimatume ne prihvaćamo



 

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
14:32 27.02.2022.

Očito da rat ne ide po planu pa Putin u borbu uvodi i pudlice

KR
Krud
14:35 27.02.2022.

Neka se kući vrate u sanducima.

Avatar madcap
madcap
14:22 27.02.2022.

Je li mali Bulatović baš toliko siguran da je "napad na Bjelorusiju ujedno u napad na Rusiju? I Crna Gora je to mislila 90-tih a evo i ih sad u NATOu. Ovdje treba udariti jasmin-revolucijom i okrenuti trend.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije